Loader

Kweeperen jam

2006-12-20
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

    Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

  • Mini bananenpannenkoekjes

    Mini bananenpannenkoekjes

  • Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

    Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 /3 stuks kweeperen
    suiker
    kaneel /vanille
    water

Method

Step 1

Je pakt de kweeperen en snijdt die door de helft en je haalt de pitten weg.de schillen laat je zo niet schillen, dan snijdt je die in kleine stukken, en doe je in een pan met water. ongeveer de helft en laatje die kweeperen goed koken, tot je die met vork kan prakken.steeds water toevoegen tot die heel gaar is.dan doe je die door een zeef, en druk je die met een lepel tot alles door de zeef is .en dan doe je er suiker bij naar gelang.het mag best zoet zijn .dan doe je die weer terug in de pan met 1 glas water, en roer je die goed en laat je die op een zachte vuurtje indikken en de kleur, wordt bruin rood .als die ingedikt is dan kan je een halve theelepel kaneel erbij doen of 1 zakje vanilie .het is wel belangerijk dat je steeds roert anders brandt het aan en smaakt het niet meer.het is heel makkelijk. bilhane we shifa..ik hoop dat het smaakt

je kan het als jam gebruiken of zo opeten met ijs of vanille vla je kan alla kanten op.wel bewaren in de koelkast,je kan het in een jam potje doen met deksel blijft lang goed

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.