Loader

Kip-rijstpannetje

2005-12-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gr kipfilet door de helft gesneden (je kan ook kipstukken nemen)
    1 bosje peterselie (of 2 el gedroogde peterselie)
    Peper en zout
    1 el paprikapoeder
    1 uitje
    1 teentje knoflook
    2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
    1 blikje tomatenpuree
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    Croma
    400 gr rijst
    1 zakje saffraan

Method

Step 1

Bak de kipfiletstukken of kipstukken in de croma goudbruin met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eventjes. Haal het dan uit de pan.

Kook de rijst gaar met het zakje saffraan erin en wat zout. Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika's in reepjes of stukjes. Gooi die in de pan met nog wat boter of olie en fruit het even aan.

Voeg dan de tomaatstukjes en tomatenpuree toe en bak die even mee. De rijst afgieten ern erbij doen en erdoor scheppen.

De kipstukken er bovenop leggen en met de deksel erop op zacht vuur 10 minuutjes gaar laten pruttelen.

Daarna voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.

Je kunt voor dit gerecht ook andere groenten gebruiken die je lekker vindt: doperwten, champignons, courgette, wortels etc.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by pareltje on 13-12-2005

    ziet er heerlijk uit meid,ik weet al wat ik ga eten vanavond.

  2. posted by ellouisa on 13-12-2005

    😀 dankje meid, laat me weten hoe het is geworden he 😉

  3. posted by pareltje on 13-12-2005

    het was heerlijk meid,iedereen heeft gesmuld vandaag.

  4. posted by ellouisa on 14-12-2005

    :goedzo: wat leuk om te horen! ben blij dat t gesmaakt heeft 😀

  5. posted by umm_dounia on 08-07-2008

    wie kent het recept van de harch uit de oven. Graag wil ik het van jullie weten alvast dankuwel

  6. posted by cilla on 09-11-2009

    vandaag gemaakt en het was heerlijk!!
    heb alleen met de kip verschillende kruiden gebruikt,maar smaakte erg lekker.
    dankjewel voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.