Loader

Kip in braadzak

2008-01-19
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Kip
    zout
    kruiden naar eigen smaak
    knoflook
    uitje
    kosbar
    een klein beetje (olijf)olie
    braadzak ( te koop in de supermarkt)

Method

Step 1

BISMILLAH!!

Vermeng zout, kruiden, knoflook, uitje en kasbour met een klein beetje olie .

Wrijf de kip goed van binnen en buiten in.

(het lekkerst als je dit de avond van te voren doet, de kruiden trekken dan lekker in)

Stop de kip in de braadzak, sluit hem af met de bijgeleverde afsluitstrip, prik met een Saté; prikker een paar gaatjes in de zak ( zie ook verpakking braadzakken) en braad hem in de oven, afhankelijk van de grootte zo'n 60 à 90 minuten (oven voorverwarmen op 180°)

Aan het eind van de braadtijd knip je de zak open en laat hem nog zo'n 10 minuten in de oven om een lekker bruin kleurtje te krijgen.

Lekker is om dan even de kip te bedruipen met het braadvocht wat in de zit.

Doordat de kip wordt gebraden in zijn eigen vet, blijft de smaak behouden.

Eventueel kan je groenten en b.v.krielaardappeltjes ook gewoon inde braadzak stoppen.

LET OP: Gebruik de oven niet in combinatie met de grill. Ook de zgn"Turkse oventjes zijn niet geschikt.

Echt reuzehandig bij veel bezoek en weinig handen om te helpen. Die kippen Kruid je gewoon een avond van te voren , stop ze in de braadzak, laat ze lekker een nachtje marineren. Let op!die gaatjes prik je er pas in als je ze in de oven stopt. En je hebt je handen vrij om andere gerechten te maken.
Echt het kan niet mis gaan
Echt reuzehandig je kan allerlei gerechten maken ook vis en vlees. Doordat je geen vet hoeft toe te voegen is het erg mager dus ook zeer geschikt voor de “dikkerdjes” onder ons.En wat ook heel belangrijks is: JE OVEN BLIJFT LEKKER SCHOON

Deel dit recept met anderen

Comments (19)

  1. posted by kadilin on 19-01-2008

    mijn naam is weer eens weggevallen, zal de beheerder vragen deze toe te voegen.

  2. posted by Moussie on 21-01-2008

    Misschien een rare vraag, maar hoef je de kip dan niet meer te koken in water? Gewoon een gekruide kip in de zak? Ik heb hier nooit van gehoord, maar zeker de moeite waard om het te proberen. De braadzak is te koop in gewone supermarkten?

  3. posted by kadilin on 21-01-2008

    assalaam Moussie, geen enkele vraag is raar.Als je niets vraagt, wordt je ook nooit wijzer. Maar nee je hoeft de kip niet te koken.Je kruid hem gewoon zoals je gewend bent en stop hem in de zak. De oven verwarm je van te voren (200°) en klaar.Het gaat nooit mis, kan niet aanbranden omdat het braadvocht in de zak blijft.Echt heel smakelijk, Als ik in Nederland ben, dan koop ik ze altijd bij de AH of C1000? In het schap bij braadpapier, aluminium folie ed. Volgens mij heeft Blokker ze ook wel. Ook bij “KOOKWINKELS” hebben ze die zakken.Het zijn plastic (wegwerpzakken) en zitten in een kartonnen doosje .Ik dacht dat 8 stuks ongeveer 3 E kosten. Er zijn slagers die die zakken gevuld
    en gekruid verkopen; je hoeft ze dan alleen maar in de oven te doen.Dit kan natuurlijk niet voor ons Moslims omdat het geen Halal vlees is. assalaam

  4. posted by Samira82 on 22-01-2008

    we kopen dit weleens zo klaargemaakt als we in Brussel zijn. Dan krijg je het in de zak mee en dan zitten er ook altijd krieltjes bij. Mijn man vind het heerlijk. Misschien dat ik nu nu ooit zelf eens kan proberen 🙂

  5. posted by kadilin on 22-01-2008

    het is ook echt heel lekker en je kan er van alles instoppen worteltjes, doperwtjes, brocolie wat je maat wilt. Moet je echt eens proberen, maak je vast een extra goede indruk bij je mannetje hahaha

  6. posted by kadilin on 22-01-2008

    Overigens waar koop je die in brussel? en zijn ze van Halalvlees? Als wij op vakantie komen, zijn we ook vaak in Brussel, kan ik het eens gaan halen

  7. posted by Samira82 on 22-01-2008

    Oei zal het aan mijn man vragen..Hij weet daar de weg. Is vast wel halal hij haalt het bij een marokkaan maar zal het voor de zekerheid vragen 😉

  8. posted by sara38 on 05-10-2008

    het lijkt mij wel smaken alls ik het zo lees

  9. posted by missaya on 06-10-2008

    ik ga het vandaag even proberen. jullie horen nog van mij

  10. posted by missaya on 09-10-2008

    nou dames hij was echt verukkelijk.
    Mijn mannetje vond hem ook heerlijk, daarnaast is hetr makkelijk om klaar te maken en kan je ook karbonade erin doen. Dankjewel voor het recept.

  11. posted by kadilin on 13-01-2009

    SORRY LEES JE COMMENTAAR NU PAS, Ben nlij dat je het lekker vond en idd je kan er heel veel andere dingen in klaarmaken . Is ook gezond en goed voor de lijners onder ons

  12. posted by akhiras on 17-05-2009

    hallo is er iemand die het al heeft gemaakt

  13. posted by Naimaxx on 16-02-2010

    Lijkt me super handig. Kan je het vocht dan gebruiken voor een sausje? Hoe kan je dit het beste doen? Kan ik het vocht makkelijk in een pannetje overgieten om het verder te gebruiken. Hoe doe jij dit? Let me know.

  14. posted by axolon on 07-03-2010

    Hallo Allemaal,

    Braadzakken zijn ook eenvoudig online te bestellen. Gratis verzending binnen Nederland. Naar Belgie verzending doen ze ook. http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/braadzakken/

  15. posted by gerda on 09-03-2010

    je kan ook maggi braadstomen gebruiken ,dit zijn kruiden en braadzak te koop bij de meeste supermarkten

  16. posted by kadilin on 10-03-2010

    ja dat vocht gebruik je gewoon voor de saus, vind je het te dun , kook het een beetje in.

    Als je de zak in een overnzchaal of braadslede doet en zo in de over dan kan je de saus gemakkelijk overgieten

    Die zak knip je kapot en verwijdert hem.

  17. posted by rene23 on 19-07-2010

    Hallo
    De braadzakken zijn te koop via http://www.ovenbag.nl

  18. posted by Chamalia23 on 27-07-2010

    Ik ga het proberen … jullie horen het van me. hoelang in de oven dametjes?

  19. posted by Naimaxx on 12-10-2010

    Chamalia 23 is het gelukt? Hoe smaakte het? Was de kip goed gaar? Heb je je aan het recept gehouden? Heb je daarna de saus (marqa) gebruikt? Tell me everything about it! Wil het graag proberen inshallah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.