Loader

Irmik tatlisi (griesmeel cake)

2008-07-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 eieren
    1 glas suiker
    1 glas yoghurt
    1 glas melk
    1 glas olie (zonnebloem)
    1.5 glas griesmeel
    2.5 glas bloem
    1 zakje vanillesuiker
    1 zakje bakpoeder
    1 ronde oven bakvorm
    Voor de siroop:
    4 glazen water
    3 glazen suiker

Method

Step 1

Mix de eieren en suiker tot dat je een geel smeuig mengsel hebt. Vervolgens doe je de melk, yoghurt en olie erbij, blijf mixen met de garde. Doe de griesmeel, bloem en vanille suiker erbij en mix dit ook met de garde goed. Zodra het een mooi papje is doe je 1 zakje bapoeder erbij alleen dan roer je het rustig door het papje.
Besmeer je bakvorm met een beetje olie en doe de beslag erin. Laat het in de midden van de oven op 180 graden bakken. Ongeveer 30 min.

Let op als het goed gaar is, dit is te merken door met je mes in het midden te prikken. Als het droog van binnen is dan is het gaar. Haal de cake nog niet uit de oven maar laat het ovendeur open staan, 10 min. Laat het verde afkoelen buiten de oven.

Vervolgens maak je de siroop. Pak een hoog pannetje en doe hierin de water en suiker in, vervolgen laat je dit koken. Als het klaar is merk je dat doordat het vloeistof plakt aan je vinger toppen. Let op laat het siroop niet afkoelen. Je moet juist het hete siroop over het afgekoelde cake gieten (cake in het bakvorm laten). Gebruik al het siroop. Wat je ook kan doen is de cake genoeg van gaten voorzien en dan het siroop over heen gieten. Leg op het bakvorm nadat je al het siroop er overheen hebt gegiet alluminium folie erop, zodat de cake het siroop goed opneemt. Na 10 min. kan de cake geserveerd worden.

Geniet ervan, eet smakelijk!

Het smelt op je tong!

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by souma on 03-12-2008

    is heerlijk danke

  2. posted by manna on 23-01-2009

    lekker

  3. posted by gewoonmezelf on 06-09-2010

    wat voor glas moet ik hiervoor gebruiken? kun je mij alsjeblieft zo snel mogelijk antwoord geven… thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.