Loader

Imam bayildi

2007-11-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Amlou – extra ingrediënten

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 ui
    3 teentjes knoflook
    2 kleine aubergines
    6 eetlepels olie
    1 theelepel suiker
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    zout
    versgemalen peper
    2 dl tomatensap

Method

Step 1

BISMILLAH

Verwarm de over voor op 200° C0

Pel en snipper de ui en de knoflook

ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes

schil de aubergines met een dunschiller in een streepjespatroon

halveer ze in de lengte

verhit 3 lepels olie in een koekepan en bak de aubergines rondom bruin

leg ze naast elkaar in een ovenschaal

verhit 1 eetlepel olie in de koekepan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten

Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen

Roer de suiker en de peterselie erdoor

Voeg zout en peper naar smaak toe

Sniijdt de auberginehelften in de lengt in en vul de inkeping met het uimengesel.

Schenk de tomatensap erover

Bak de aubergines in de oven tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is

Laat ze afkoelen tot lauw warm

lekker bij kebabs ( stokjes geroosterd vlees) en pilavrijst

( zie recept pilavrijst cat. vegetarisch)

het recept heb jarengeleden gehaald uit een receptenboekje van de SPAR. Ook de foto heb ik van hen gepikt

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by kadilin on 16-11-2007

    foto volgt nog mijn naam is weggevallen ik snap niet waarom dus kan hem niet toevoegen. Contact Tajin verzocht dat aan te passen. Dus mensen die foto houden jullie tegoed. ga een maandje naar Nederland zodra ik terug ben zal ik het compleet maken

  2. posted by kadilin on 29-12-2007

    eindelijk gelukt de foto te plaatsen kreeg gelijk zin om ze te gaan maken. Lekker een keer vegetarisch eten zo na het schapenfeest.

  3. posted by sadiye on 07-11-2008

    hmm heerlijk

  4. posted by Imaneetje on 05-03-2011

    Hoeveel tomaten moet er in ?
    Dat staat niet bij de ingrediënten ..

    alvast bedankt x

  5. posted by Imaneetje on 05-03-2011

    Hoeveel tomaten moet er in ?
    Dat staat niet bij de ingrediënten ..

    alvast bedankt x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.