Harira – Marokkaanse soep
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Ontbijt, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is best vullend dus eet daarna niet te zwaar.
Ingredients
- - ong 200 gr soepvlees
- 1,5 kg gepureerde tomaten (neem 3 en half blik tomaten in blik a 400 gr) of neem verse tomaten. (dan wel schillen ontpitten en harde kern eruit halen)
- selderie paar stengels fijngesneden
- 1 bosje koriander fijngehakt
- 1 bosje gladde peterselie ook fijngehakt
- 2 uien gesneden
- ong 200gr kikkererwten (een nacht geweekt)
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 50 gr groene linzen (even gewassen)
- 1 volle theelepel smen (ranzige boter)
- 1 mespunt kurkuma
- 1 envelopje saffraan
- 1 volle theelepel gemberpoeder
- zout
- 1 volle theelepel peper
- 1 kleine kom bloem aangelengd met twee glazen water
- vermicelli
Method
Step 1
Het vlees de tomaten, selderij, koriander, peterselie, uien bleekselderij smen, peper en zout, kurkuma, gember, saffraan ong 5 minuten laten stoven.
Doe de uitgelekte kikkererwten en de linzen met 1 liter water bij de rest, breng aan de kook.
Ong ruim een uur op laag vuur koken zodat de linzen en kikkererwten zacht zijn.
Meng de bloem met het water goed aanlengen om geen klonten te krijgen.
Giet het bij de soep en meng dit goed.
Doe de vermicelli bij de soep ong een ruime handvol met vermicelli.
Goed blijven roeren ong na 15 minuten is de soep klaar.
Proef uiteraard wel of er genoeg zout inzit.
TIP: als ik de bloem met water bij de soep giet zet ik de staafmixer even in de soep, je krijgt een mooie egale soep en de bloem is goed opgenomen.
Daarna wel goed blijven roeren !!! en wel het vlees er even uithalen. Of je moet van niet kauwen houden!!!
Ps: Foto van Ellouisa
posted by eva2 on 10-10-2005
mijn naam staat ook niet bij het recept?
posted by zilla on 11-09-2006
Ik ben blij met het recept voor Harira! Was al lang op zoek naar dit recept.
Van het weekend ga ik het gelijk uitproberen. Het lijkt me heerlijk.
posted by eva2 on 09-02-2007
ja het is een lekker recept!
posted by kadilin on 07-01-2008
stuur een mailtje aan de beheerder .Je klikt op contact en je kan je mailtje versturen.Wordt zeker toegevoegd.
posted by Miss_koezinaa on 20-04-2008