Loader

Harira – Marokkaanse soep

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is best vullend dus eet daarna niet te zwaar.

Ingredients

  • - ong 200 gr soepvlees
    - 1,5 kg gepureerde tomaten (neem 3 en half blik tomaten in blik a 400 gr) of neem verse tomaten. (dan wel schillen ontpitten en harde kern eruit halen)
    - selderie paar stengels  fijngesneden
    - 1 bosje koriander fijngehakt
    - 1 bosje gladde peterselie ook fijngehakt
    - 2 uien gesneden
    - ong 200gr kikkererwten (een nacht geweekt)
    - 1 stengel bleekselderij  fijngehakt
    - 50 gr groene linzen (even gewassen)
    - 1 volle theelepel smen (ranzige boter)
    - 1 mespunt kurkuma
    - 1 envelopje saffraan
    - 1 volle theelepel gemberpoeder
    - zout
    - 1 volle theelepel peper
    - 1 kleine kom bloem aangelengd met twee glazen water
    - vermicelli

Method

Step 1

Het vlees de tomaten, selderij, koriander, peterselie, uien bleekselderij smen, peper en zout, kurkuma, gember, saffraan ong 5 minuten laten stoven.

Doe de uitgelekte kikkererwten en de linzen met 1 liter water bij de rest, breng aan de kook.

Ong ruim een uur op laag vuur koken zodat de linzen en kikkererwten zacht zijn.

Meng de bloem met het water goed aanlengen om geen klonten te krijgen.

Giet het bij de soep en meng dit goed.

Doe de vermicelli bij de soep ong een ruime handvol met vermicelli.

Goed blijven roeren ong na 15 minuten is de soep klaar.

Proef uiteraard wel of er genoeg zout inzit.

TIP: als ik de bloem met water bij de soep giet zet ik de staafmixer even in de soep, je krijgt een mooie egale soep en de bloem is goed opgenomen.

Daarna wel goed blijven roeren !!! en wel het vlees er even uithalen. Of je moet van niet kauwen houden!!!

Ps: Foto van Ellouisa

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by eva2 on 10-10-2005

    mijn naam staat ook niet bij het recept?

  2. posted by zilla on 11-09-2006

    Ik ben blij met het recept voor Harira! Was al lang op zoek naar dit recept.
    Van het weekend ga ik het gelijk uitproberen. Het lijkt me heerlijk.

  3. posted by eva2 on 09-02-2007

    ja het is een lekker recept!

  4. posted by kadilin on 07-01-2008

    stuur een mailtje aan de beheerder .Je klikt op contact en je kan je mailtje versturen.Wordt zeker toegevoegd.

  5. posted by Miss_koezinaa on 20-04-2008

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.