Loader

Gevulde mini lemsemen

2005-11-24
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    500 g meel
    1 handje griesmeel
    halve lepel zout
    water om te kneden
    Vulling:
    500 g gehakt
    1 rode paprika
    1 bosuitje
    1 ui
    1 tl paprikapoeder
    1tl komijn
    half pakje saffraan
    1 lepel zout (op smaak)
    1 tl sambal of zwarte peper
    kosbar
    1 lepel groente tomatensoep gemengd met water
    verder benodigdheden:
    kom met olijfolie en zonnebloemolie gemengd
    Grote koekenpan
    Wok

Method

Step 1

Meng alle benodigdheden voor het deeg met ellkaar en doe er een volle glas water bij het moet een soepele deeg worden maar niet plakkerig, wel +/- 10 min kneden.

Snij de paprika, bosuitje en de ui in kleine stukjes.

Doe een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gehakt mooi goudbruin dan doe je de gesneden paprika, uitjes, kosbar en de zout erbij en laat het een paar minuten bakken op een laag vuurtje.

Dan doe je de kruiden er bij saffraan komijn, paprikapoeder, sambal en laat je het weer een paar minuten op een laagvuurtje koken dan als laatste doe je er een gemengde soep bij en laat je het nog 5 min koken en dan haal je het van het vuur weg en laat je het afkoelen.

dan neem je het deeg en maak je er kleien bolletjes van en voor je z in een grote bord legt dompel je de onderkant eerst in de olie dat doe je met alle bolletjes dan neem je 1 van de bolletjes en maakje m bijvoorbeeld op een schone aanrecht plat met de hand of met een deegroller tot een dunne ronde plak dan slaje de bovenzijde naar de binnekant toto het midden en vul je die met gehakt en dan sla je onderkant er opverheen en neem je doe je de linkse kant naar binnen en de rechterkant ook tot het een vierkantje wordt, dat doe je met alle bolletjes dan verwarmje alvast een koekenpan of pizzapan en dan neem je een vierkantje en die moet je eerst nog een beetje voorzichtig pla maken tot een grote vierkant maar wel voorzichtig en dan kan die in de koekenpan en laat je lemsemen lekker rustig bakken wel elke keer draaien.

Eet smakelijk

Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen anders kun je me altijd nog vragen stellen.

succes

Helaas is de foto niet zo goed gelukt ,maar voordat ik een andere foto wou nemen waren ze al op!

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by Nacira on 25-11-2005

    hmmmm lekker!!!

  2. posted by ellouisa on 25-11-2005

    ziet er goed uit, ben benieuwd naar het recept

  3. posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006

    Hoi, ik wil deze een keer proberen. Maar wat bedoel je met:”als laatste doe je er een gemengde soep bij”??

  4. posted by Gadiva on 17-09-2007

    Ik ga het inshallah uitproberen thnx(k)

  5. posted by kookgraag on 03-09-2009

    moet je het ook niet laten rijzen of zo

  6. posted by oemchaimaa on 23-09-2009

    salam alekom

    ik heb gsiteren lemsemmen gemaakt alleen een andere vulling
    had voor deeg 700 gr bloem
    300 gram smida
    theelepeltje zout en water op gevoel

    de vulling heb ik 10 kippenpootjes gekookt met 2 knorr

    daarna al het vlees er af geplukt en fijngemaalt met staafmixer
    paprika in kleine blokjes gesneden geel rood en groen door elkaar en 4 kleine uitjes fijngemaakt met staafrmixer.

    en heb toen praprikmix en uien en kip in een pan gedaan wat koezbar en metnoes erin bijgedaan, safraan, komijn, zout en paprikapoeder en een beetje zwarte peper en een beetje kaneel, de vulling was erg lekker alhemdoulilah.

  7. posted by oemchaimaa on 23-09-2009

    was er vergeten bij te zetten dat hje er wel een beetje olie in doet om alles te bakken niet te veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.