Gefrituurde ijsbolletje
2005-10-11- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 l vanille-ijs
- 30 gr bloem
- 1 groot ei
- 1 el melk
- 125 gr paneermeel
- 1 blik lychees (425 gr), uitgelekt
- schoon olie om te frituren
Method
Step 1
Een bakblik of een platte schaal met een laagje aluminiumfolie 10 min. in de diepvries zetten. Het ijs uit de diepvries halen en met een ijslepel twee bolletjes makken.
Maak steeds twee bolletjes tegelijk. Leg ze op het bakblik of de aluminiumfolie en zet de bolletjes direct terug in de diepvries. Herhaal dit tot U in het totaal 8 bolletjes ijs heeft.
Bloem boven een bord zeven. Het ei met de melk in een diep bord loskloppen. Paneermeel op een ander bord schudden.
Steeds 2 bolletjes tegelijk uit de diepvries nemen. De bolletjes snel door achtereenvolgens de bloem, het ei en het paneermeel halen en weer in de diepvries zetten. Alle ijsbolletjes op deze manier voorbereiden en ten minste 1 uur in de diepvries zetten.
Lychees over dessertbordjes verdelen. De wok of een diepe pan verhitten en de olie toevoegen. In zeer hete olie 2 bolletjes tegelijk 30 sec frituren. Met de schuimspaan uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Naast de lychees leggen en direct serveren.
BEWAREN: In een diepvriesbakje kunt U de gefrituurde ijsbolletjes in de diepvries maximaal 1 maand bewaren.
posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005
apart zeg!
Kan je ook iets anders gebruiken i.p.v. lychees?
posted by sushimoon on 18-10-2005
gewone vruchten of vruchten uit blik
posted by miss france on 05-12-2005
ja ik heb dit een keer gegeten in een sterren restaurant… is zeer apart en echt lekker
posted by sjaahida on 29-01-2007
je kan ook ijs frituren in filodeeg, je doet het bolletje in twee vellen filodeeg en bindt het dan vast. die kan je gelijk in de olie gooien.
is dus een stuk sneller klaar en net zo lekker
posted by ilham_ on 29-09-2007
die ziet er egt lekker uit…..maar volgens mij lukt tie niet in 1 keer