Gebraden koteletjes
2005-10-08- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 1/2 kilo lamskoteletjes
* 1 grote ui of 2 kleintjes
* 1 rode paprika
* kasbour
* zout
* kerrie
* rode paprika
* komijn
* saffraan
* zwarte peper
Method
Step 1
Snij paprika, ui en kasbour in kleine stukjes en stop ze in een keukenmachine dat alles maalt. Doe alles in een teiltje en voeg zout en de kruiden toe.
Elke keer dep je een koteletje in de kruidige massa en zet je het in een met olie besmeerde ovenschaal.
Als je klaar bent dek je de ovenschaal met foliepapier en zet je 'm in de oven op 200 graden. Als de koteletjes gaar zijn haal je de foliepapier weg en laat je ze bruinbakken en de jus moet wat ingedikt worden (dus niet waterig).
Serveren met olijven, verse stokbrood en frisse salade.
posted by ellouisa on 08-10-2005
mmmm klinkt lekker zeg, hoe lang moet het ongeveer in de oven?
posted by Shnieula on 09-10-2005
ik had ze bijna ene uur in de oven.
posted by ellouisa on 09-10-2005
ok meid dankjewel!
posted by bollebuik on 16-01-2006
deze probeer ik vandaag eens 🙂
posted by bollebuik on 16-01-2006
het ligt in de oven 🙂
posted by 311276 on 16-01-2006
Klinkt inderdaad lekker,en makkelijk te maken.Ik ga ze morgenavond maken en nou wilde ik weten of er geen water bij moet? Zo ja hoeveel dan?
posted by 311276 on 16-01-2006
Oh ja en op hoeveel graden moeten ze bakken in de oven? Ik hoop snel antwoord te krijgen.
posted by ellouisa on 16-01-2006
200 graden, staat in het recept 😉
posted by Oem Abdurrahman on 09-05-2006
salam Shnieula ik wil dit vanavond maken maar moet er water bij of niet
en kan ik erook aardappeljes bij doen ik hoop snel antwoord te krijgen please helppppppppp
posted by Nana on 14-08-2007
Ziet er heerlijk uit! Kan je svp ook aangeven hoeveel van elke soort kruiden er ongeveer in moet? Thnx!
posted by sjaahida on 16-08-2007
ziet er zeker lekker uit
posted by Mounake on 05-06-2008
die gaan bij mij vanavond in de oven
posted by rachida28 on 15-12-2008
Bij dit gerecht hoeft geen water bijgevoegd te worden. En ja je kan er aardappelen bij doen, doe ik ook altijd, maar dan wel aardappelschijfjes, koken sneller mee.
posted by melahat on 22-10-2009
hallo wat moet ik met de overgebleven mengsel doen???