Loader

Gebraden koteletjes

2005-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 1/2 kilo lamskoteletjes
    * 1 grote ui of 2 kleintjes
    * 1 rode paprika
    * kasbour
    * zout
    * kerrie
    * rode paprika
    * komijn
    * saffraan
    * zwarte peper

Method

Step 1

Snij paprika, ui en kasbour in kleine stukjes en stop ze in een keukenmachine dat alles maalt.  Doe alles in een teiltje en voeg zout en de kruiden toe.

Elke keer dep je een koteletje in de kruidige massa en zet je het in een met olie besmeerde ovenschaal.  

Als je klaar bent dek je de ovenschaal met foliepapier en zet je 'm in de oven op 200 graden.  Als de koteletjes gaar zijn haal je de foliepapier weg en laat je ze bruinbakken en de jus moet wat ingedikt worden (dus niet waterig).

Serveren met olijven, verse stokbrood en frisse salade.

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by ellouisa on 08-10-2005

    mmmm klinkt lekker zeg, hoe lang moet het ongeveer in de oven?

  2. posted by Shnieula on 09-10-2005

    ik had ze bijna ene uur in de oven.

  3. posted by ellouisa on 09-10-2005

    ok meid dankjewel!

  4. posted by bollebuik on 16-01-2006

    deze probeer ik vandaag eens 🙂

  5. posted by bollebuik on 16-01-2006

    het ligt in de oven 🙂

  6. posted by 311276 on 16-01-2006

    Klinkt inderdaad lekker,en makkelijk te maken.Ik ga ze morgenavond maken en nou wilde ik weten of er geen water bij moet? Zo ja hoeveel dan?

  7. posted by 311276 on 16-01-2006

    Oh ja en op hoeveel graden moeten ze bakken in de oven? Ik hoop snel antwoord te krijgen.

  8. posted by ellouisa on 16-01-2006

    200 graden, staat in het recept 😉

  9. posted by Oem Abdurrahman on 09-05-2006

    salam Shnieula ik wil dit vanavond maken maar moet er water bij of niet
    en kan ik erook aardappeljes bij doen ik hoop snel antwoord te krijgen please helppppppppp

  10. posted by Nana on 14-08-2007

    Ziet er heerlijk uit! Kan je svp ook aangeven hoeveel van elke soort kruiden er ongeveer in moet? Thnx!

  11. posted by sjaahida on 16-08-2007

    ziet er zeker lekker uit

  12. posted by Mounake on 05-06-2008

    die gaan bij mij vanavond in de oven

  13. posted by rachida28 on 15-12-2008

    Bij dit gerecht hoeft geen water bijgevoegd te worden. En ja je kan er aardappelen bij doen, doe ik ook altijd, maar dan wel aardappelschijfjes, koken sneller mee.

  14. posted by melahat on 22-10-2009

    hallo wat moet ik met de overgebleven mengsel doen???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.