Driehoekjes
2006-10-23- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
32 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 600 gram amandelen
suiker ( ieder zijn eigen hoeveelheid toevoegen )
2 grote lepels kaneel
snufje zout
1/3 roomboter
1 pakje loempiadeeg
anderhalve pot honing
Rozemarijn
Sesamzaad
olie
Method
Step 1
De amandelen worden in water gekookt en ontveld. Vervolgend worden ze heel fijn gemalen.
Kaneel en suiker toevoegen. Je kunt zelf even proeven hoe zoet je het wil. Ik zou het niet te zoet doen want er komt ook nog honing bij. Je doet ook een heel klein snufje zout bij. 2 eetlepels Rozemarijn En De roomboter toevoegen. Je mengt dit alles samen.
Vervolgens snij je de loempiadeeg door de helft. Smeer e goed in met Roomboter. En doet de amandelen als ronde balletjes op de loempiadeeg. Als je het nog nooit hebt gedaan is het even zoeken hoe je driehoekjes moet maken. Maar je komt er wel uit... Ik had in begin ook moeite, maar is uiteindelijk ook gelukt.
Vervolgens warm je de honing op en doet er een klein klontje roomboter bij. Laat de honing niet boven het vuur staan. Als het eenmaal warm is, doe je het vuur uit. Je bakt de koekjes in de olie goudbruin en doet ze vervolgens in het pannetje met honing. Daarna leg je ze op een bordje en gooit er een beetje sesamzaad overheen. Even laten afkoelen en smullen maar...
Succes
Loempiadeeg snij je door de helft. Vervolgens smeer je ze goed in met roomboter. Je doet de zijkanten een beetje omslaan. Zo gaat het makkelijker om driehoekjes te maken.
Het is even puzzelen, maar dan heb je ook wat.
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
jah ze noemen ze volgens mij briwats
met amandelen
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
zoiets maar goed van je dit recept zocht ik al een hele tijd
posted by Nana21 on 23-10-2006
Briwats be Loezzzzz … Ja maar natuurlijk. Shoukran!
Dit zijn echt mijn favoriete koekjes.
En nu eindelijk kan ik ze zelf maken. Dit is de eerste keer dat ik ze maak. Ben nog steeds verbaasd dat het me gelukt is…
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
mijne ook
En heb ze zelf nooit gemaakt maar eet ze wel vaak hahahah haal ze gwoon lkkr bij de bakker daar noemen ze ze ook driehoekjes ahahahaha
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
Weet jij misgien waar ik oranjebloesem kan kopen weet het egt niet
posted by Nana21 on 23-10-2006
Ik weet niet wat het is? Is dat niet Rozemarijn? Want die krijg je gewoon bij marokkaanse winkels.
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
ik weet het niet het stond in een recept 2 eetlepels oranjebloesem water dus
I don’t no
kus roumaysa
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
kan waar zijn hoor die rozenmarijn ikk zal gaan kijken van de week
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
zijn ze trouwens goed gelukt die briwats van je
P.S. hoe moet je ze gevouwen heb je foto’s kus fatima
posted by Nana21 on 23-10-2006
Het word ook wel Neroli-olie genoemd. Het is wordt gemaakt van sinaasappelboom. Kijk in supermarkt waar de olie staat. Misschien staat ie er tussen.. succes Kuss!
posted by Nana21 on 23-10-2006
Ik heb helaas geen foto gemaakt.
Maar zodra ik weer loempia deeg in huis heb zal ik een foto van maken. InshAllah. Het klinkt moeilijk maar is best simpel. Je moet er wel even de tijd voor nemen…
posted by ellouisa on 23-10-2006
oranjebloesemwater is mazhar, te koop in marokkaanse en turkse winkels. Niet te koop in de supermarkt…
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
oke thanks ellouisa hoe oud ben je eigenlijk
en thanks nana
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
en ellouisa ken je ook seggeh wat rozemarijn is
posted by roumaysaaa on 23-10-2006
en jij nana21 jij gebruikt roze marijn in je briwats wat is dat????????????
Alvast bedanktttt!!!!!!!
posted by Nana21 on 23-10-2006
Ik bedoelde eigenlijk, mazhar. Maar ik dacht dat in nederlands Rozemarijn heet. Ik moet die nederlandse namen ook gaan leren…
Kan ik dat in mijn recept veranderen???
posted by nicjah on 28-11-2006
hoi ik heb toevallig oranjebloesem gekocht in chinese toko`s ..en ik vroeg me af wat ,mazhar was en dat is dus dit spul …ook grappig zeg suc6 met kopen/aanschaffen ervan.
posted by aaliyah on 11-03-2007
ik dacht dat deze koekjes lamhancha werden genoemd?ach, deze koekje heeft gewoon veel namen hahaha
posted by simpele on 01-10-2007
oranjebloesem water dat is water op basis van sinaasappelbloemen
je kunt dit kopen in een winkel die vooral veel marokaanse gerechten verkoopt en ja dit zijn hele lekkere koekjes en chebakkia ook
posted by salahdin_ on 08-10-2007
ze heten briwat en je maakt ze met filodeeg en niet met loempiadeeg er zit een verschil tussen
posted by dinae on 18-10-2007
heeft iemand het recept van deze briwats met filodeeg en ipv in olie bakken in de oven bakken?
posted by kadilin on 18-10-2007
BismIllah met fildeeg maak je ze op dezelfde manier je kan ze gewoon in de oven bakken ongeveer 15 à 20 minute voor de rest maak je ze hetzelfde. En wat betreft de loepiadeeg , ook die kan je gerust gebruiken je moet alleen opletten want er is loempiadeeg van tarwebloem en er is loempiadeeg van rijstebloem. Je moet die van tarwebloem nemen, gaat ook heel goed
posted by kadilin on 18-10-2007
dinae,als je in “zoek recept” BRUWAT intikt vindt je het recept en met filodeeg en in de oven succes
posted by kadilin on 19-10-2007
dinae sorry hoor maar je moet zoeken bij BREWAT
posted by khadija09 on 01-10-2008
asalamoalaikom warahmatolahi wabarakato 3id mobarak said likolli aljami3 wasalamoalaikom
posted by khadija! on 22-12-2008
waarom doe je boter bij de honing is toch niet nodig
posted by mali on 13-01-2009
salaam wa3aleikoem, ik gebruik altijd eigeel op het dicht te plakken. werkt goed. leuk om te zien hoe anderen hetzelfde koekje anders maken.
posted by tresia on 28-08-2009
hallo,ik eet ze wel maar ga nu de bak en kook kunst van de marokaanse keuken toch zelf maar eens in handen nemen zal wel ff wennen zijn weer,heb te lang niet marokaans gekookt,ken nog wel het een en ander maar de koekjes nog nooit dus word een uitdaging en leer zo van jullie.Dit is een fijne site en kan zo meer leren van jullie thx voor de voorbeelden en de tips daar kan ik ver mee komen nu slama allemaal en fijne ramadan nu
posted by troep on 15-09-2009
ik heb ze een keer gemaakt met loempia deeg ze komen dan heel hard uit.. je kan ze beter met filodeeg doen veel beter