Loader

Diamant koekjes

2008-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *250 gram roomboter
    *400 gram bloem
    *200 gram suiker
    *1 mespunt fijngestampte Arabische gom (hoeft niet)
    *de rasp van de schil van 1/2 sinaasappel
    *1 mespunt zout
    *2 eieren.
    *Om te versieren: 1 losgeklopt ei en 70 gram kristalsuiker

Method

Step 1

Mix de roomboter en de suiker cremig en voeg er 1 voor 1 de eieren, het zout, de sinaasappelrasp en de fijngestampte Arabische gom aan toe.

Voeg er beetje bij beetje de gezeefde boem aan toe en kneed alles door tot er een compact en soepel deeg ontstaat.

Rol het deeg in plasticfolie en laat dat 1/2 uur in de koelkast rusten.

Vorm er dan "worsten" van van 3 cm doorsnede, wikkel die ook weer in plasticfolie en leg die 2 uur in de vriezer.

Bestrijk de "worsten" dan met het losgeklopte ei en rol ze door de kristalsuiker.

Snijd er met een goed scherp mes plakken van en leg die op een met bakpapier belegde bakplaat.

Bak de diamantjes ongeveer 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Comments (16)

  1. posted by najelm on 21-10-2008

    wat is arabische gom??

  2. posted by sadiye on 21-10-2008

    dat kan je in marokaanse winkels kopen

  3. posted by najelm on 22-10-2008

    ik heb die diamantkoekjes gemaakt, maar ze liggen nog in de vriezer, ben benieuwd hoe ze zal smaken ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  4. posted by najelm on 22-10-2008

    die koekjes zien er niet hetzelfde uit, ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar toen ik die koekjes in de oven stak smeltte die suiker aan de randjes, het werd, lichtbruin die suiker. Wat heb ik fout gedaan?

  5. posted by najelm on 22-10-2008

    maar ze smaakt heel lekker hoor

  6. posted by sadiye on 22-10-2008

    bij mij is het randje ook altijd lichtbruin ๐Ÿ™ najat heb jij kristalsuiker gebruikt??

  7. posted by najelm on 22-10-2008

    yep

  8. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Je zou dat achteraf pas suiker op doen.
    Want de suiker kan met de hite carameliseren. en dat begint met bruin worden. dan gaat het plakkerig een vloeibaar worden. Als het aleen maar een beetje bruin is , is dat niet zo erg.
    Maar het is logich dat als je suiker aan de hite blootsteld dat die begint bruin te worden.

  9. posted by sadiye on 26-10-2008

    ja dat kan ook

  10. posted by juiken on 14-11-2008

    salam alikom wat is arabische gom

  11. posted by sadiye on 20-11-2008

    dat kan je in arabische winkels kopen,je kan het ook zonder maken hoor geen probleem.

  12. posted by Zahra99 on 27-11-2008

    lmesq lho

  13. posted by Zahra99 on 27-11-2008

    r

  14. posted by sadiye on 27-11-2008

    wat :S

  15. posted by sadiye on 25-07-2009

    zahra99 wat bedoel je

  16. posted by sadiye on 25-08-2010

    ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.