Diamant koekjes
2008-10-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *250 gram roomboter
*400 gram bloem
*200 gram suiker
*1 mespunt fijngestampte Arabische gom (hoeft niet)
*de rasp van de schil van 1/2 sinaasappel
*1 mespunt zout
*2 eieren.
*Om te versieren: 1 losgeklopt ei en 70 gram kristalsuiker
Method
Step 1
Mix de roomboter en de suiker cremig en voeg er 1 voor 1 de eieren, het zout, de sinaasappelrasp en de fijngestampte Arabische gom aan toe.
Voeg er beetje bij beetje de gezeefde boem aan toe en kneed alles door tot er een compact en soepel deeg ontstaat.
Rol het deeg in plasticfolie en laat dat 1/2 uur in de koelkast rusten.
Vorm er dan "worsten" van van 3 cm doorsnede, wikkel die ook weer in plasticfolie en leg die 2 uur in de vriezer.
Bestrijk de "worsten" dan met het losgeklopte ei en rol ze door de kristalsuiker.
Snijd er met een goed scherp mes plakken van en leg die op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de diamantjes ongeveer 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.
posted by najelm on 21-10-2008
wat is arabische gom??
posted by sadiye on 21-10-2008
dat kan je in marokaanse winkels kopen
posted by najelm on 22-10-2008
ik heb die diamantkoekjes gemaakt, maar ze liggen nog in de vriezer, ben benieuwd hoe ze zal smaken 😀 😀 😀
posted by najelm on 22-10-2008
die koekjes zien er niet hetzelfde uit, ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar toen ik die koekjes in de oven stak smeltte die suiker aan de randjes, het werd, lichtbruin die suiker. Wat heb ik fout gedaan?
posted by najelm on 22-10-2008
maar ze smaakt heel lekker hoor
posted by sadiye on 22-10-2008
bij mij is het randje ook altijd lichtbruin 🙁 najat heb jij kristalsuiker gebruikt??
posted by najelm on 22-10-2008
yep
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Je zou dat achteraf pas suiker op doen.
Want de suiker kan met de hite carameliseren. en dat begint met bruin worden. dan gaat het plakkerig een vloeibaar worden. Als het aleen maar een beetje bruin is , is dat niet zo erg.
Maar het is logich dat als je suiker aan de hite blootsteld dat die begint bruin te worden.
posted by sadiye on 26-10-2008
ja dat kan ook
posted by juiken on 14-11-2008
salam alikom wat is arabische gom
posted by sadiye on 20-11-2008
dat kan je in arabische winkels kopen,je kan het ook zonder maken hoor geen probleem.
posted by Zahra99 on 27-11-2008
lmesq lho
posted by Zahra99 on 27-11-2008
r
posted by sadiye on 27-11-2008
wat :S
posted by sadiye on 25-07-2009
zahra99 wat bedoel je
posted by sadiye on 25-08-2010
😀