Loader

Chocolade cake

2005-10-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 glas olie (colaglas)
    - 1 glas melk
    - 2 glazen suiker
    eieren
    - vanille suiker
    - 3 eetlepels cacao
    - zakje bakpoeder
    - 2 glazen meel.

Method

Step 1

Je mixt eerst de olie, melk, suiker, eieren en vanille suiker goed. Zet de oven alvast op 180 gr en vet een bakblik in en bestuif met paneermeel.. Als j dat goed gemixt heb doe je de cacao erbij! weer goed mixen dan haal je van dit beslag 1 glas uit en zet je apart (das voor als de cake klaar is!!)

Dan doe je de meel erbij en de bakpoeder.. Heel goed mixen hoe langer hoe luchter hij word zon 10 min! Dan in bakblik en in de oven doen zon 45 min!

Als ie klaar is draai je hem op een bord en smeer je die mix die je apart heb gezet de cake mee in komt een glazuur laagje op!Als ie afgekoeld is kan je er poedersuiker of cacaou op stooien wat je zelf lekker vind!!

Deel dit recept met anderen

Comments (34)

  1. posted by Rzinia on 09-10-2005

    Deze mislukt inderdaad nooit! en is heerlijk!

  2. posted by Cheima on 09-10-2005

    Ik heb deze cake gister gemaakt, super simpel en super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

  3. posted by oembibi on 09-10-2005

    van jou heb ik dus deze recept. Ik heb em ooit uitgeprobeerd van jou en hij is meteen de eerste keer uitgekomen bij mij. Sindsdie nmaak ik em altijd als ik er gens op bezoek ga en iedereen vind het hardstikke lekker altijd.

  4. posted by oem_mujahid2 on 09-10-2005

    Salaam ceuta, ik heb de cake vandaag gemaakt supermakkeljk en hij zag er top uit, ik heb hem meegegeven naar me schoonouders dus nou hopen dat ze hem lekker vinden!! Ga er morgen 1 voor mezelf maken, bedankt voor het recept!!

  5. posted by Rzinia on 09-10-2005

    jaaaaaaaaaaaa dit was mijn eerste cake in mijn leven en ik heb er een keer toen ik bezoek kreeg taart van gemaakt (was een tip van ceuta) en wallah was ook heeeeeeeerlijk

  6. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    Salaam dames,

    Kan een van jullie even afmeten hoeveel inhoud er in zo;n glas gaat?
    Ik wil deze ook maken!

  7. posted by SIHAMKLEUTER on 10-10-2005

    VOLGENS MIJ GAAT DAAR ONGEVEER 200 ML OF 250 ML IN

  8. posted by ceuta on 10-10-2005

    Ken je die glazen van Nutella pasta zulke glazen zijn het ..

  9. posted by islamia23 on 14-10-2005

    volgens mij zijn het van die longdrink glazen

  10. posted by sallywoman on 16-10-2005

    Ik heb hem gister ook gemaakt in van die longdrink glazen afgemeten.En hij was heeeeeerlijk me buuvrouw de helft van me tulband gegeven.En ze wilde meteen het recept ook hebben en haar zus ook .Wajooooow je cake word nog eens beroemd hahahaha dank je wel 🙂

  11. posted by missy_magrebia on 16-10-2005

    Ik ga deze cake inscha’Allah ook proberen! Ceuta hoe kun je er een taart van maken?

  12. posted by soulfa on 19-10-2005

    Ik ga m vandaag maken.

  13. posted by ceuta on 19-10-2005

    Nou als je hem in zon ronde bakblikdoet en bakt en dan door midden snijden,als ie niet goed hoog is kan je er ook 2 maken en dan tussen jam smeren en op mekaar leggen en dan zijkant met nootjes doen en boven op bv met slagroom en met hagelsag enz gewoon je fantasie zijn werk laten doen.

  14. posted by soulfa on 20-10-2005

    Gisteren had ik geen tijd meer. Maar nu zit ie in de oven, ik heb er chocolade stukjes en stukjes dadels doorheen gegooit. Ik heb in een groot rond blik gedaan, ik ben benieuwd.

  15. posted by Rzinia on 20-10-2005

    hahah jaaaaaaaaa ik had er een taart met 3 lagen van gemaakt en mijn zus en moeder wouden het recept. sterker nog mijn ma zei je gaat het een keer voor me maken.

    ceuta had me tip gegeven dat je er een taart van kan maken.

  16. posted by soulfa on 21-10-2005

    Hij is perfect gelukt, en smaakte ook lekker. bedankt deuta, dit ga ik zeker vaker maken.

  17. posted by Annie on 26-10-2005

    ik had m ook gemaakt maar hij was in elkaar gezakt haha maar ja bij me zus was ie wel gelukt dus het probleem lag bij mij..maar volgende keer probeer ik het gwoon nog een keer hoor

    kusjes

  18. posted by MADAME CUISINE on 26-10-2005

    Ik ben bang dat je je ovendeur tijdens het bakken hebt opengedaan,
    dan zakt je cake zeker weten in…

  19. posted by prinses nisrin on 26-10-2005

    moet je gewone suiker gebruiken of poeder suiker?liefs nisrin!

  20. posted by MADAME CUISINE on 26-10-2005

    nisrin: gewone suiker

  21. posted by prinses nisrin on 26-10-2005

    dank je je bent een schat!!!!!!

  22. posted by sallywoman on 27-10-2005

    kijk wel uit met die rauwe eieren hoorde net dat je geen rauwe eieren moet eten.door die vogelpest gedoe Aangezien je het erover heen giet voor het glazuur.

  23. posted by ceuta on 01-11-2005

    klopt ik maak hem ook niet meer ivm met die rauwe eieren ..en zonder die glazuur vind ik hem minder.

  24. posted by chamch on 02-11-2005

    ik heb hem net gemaakt maar hij is mislukt!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ik kreeg hem niet meer uit de tulband vorm!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Al die moeite voor niets

  25. posted by MADAME CUISINE on 02-11-2005

    Chamc: Heb je de tulbandvorm goed ingesmeerd?
    Eerst met een kwatje door de boter of olie. En dan een beetje bloem in een zeefje, boven de tulband een beetje zeven.
    Dan moet hij niet plakken. Wel goed koud laten worden, voordat je de cake uit de vorm haalt.

    Je kan ook die rubberenvormen (siliconenvorm) halen, daar blijft niks in plakken.

  26. posted by chamch on 03-11-2005

    dank je mc, ik had hem goed ingevet. Maar hij is al best oud en er zitten veel krasjes in misschien ligt het daar aan! Ik ga een siliconen kopen insahallah

  27. posted by mellia on 24-03-2006

    moet je gewone meel gebruiken of meel waar al bakpoeder inzit. graag reactie wil het vanavond maken.

    groetjes

  28. posted by ceuta on 25-03-2006

    Gewone meel we horen wel hoe die gelukt is 🙂

  29. posted by mellia on 28-03-2006

    hoi ik heb de cake gemaakt maar helaas de ckae is ingezakt. weten jullie hoe dit komt misschien heb ik te weinig meel gebruikt ofzo

  30. posted by MADAME CUISINE on 28-03-2006

    Heb je de ovendeur open gedaan?
    Nooit doen, totdat de cake van binnen gaar is.
    Je meot wel minimaal 2 glazen meel gebruiken.

  31. posted by mellia on 29-03-2006

    ik heb de deur 1 keer opengedaan en toen was het al gaar. Ik heb er nog folie erover heen gedaan toen het klaar was maar na een tijdje is het ingezakt. echt jammer

  32. posted by assia7 on 14-01-2009

    nou nou ik ga het wel eens proberen..:P
    XD

  33. posted by cilla on 29-12-2009

    deze cake is egt heerlijk,,
    1e keer gemaakt en meteen goed gelukt.

  34. posted by UmmYoussef on 05-03-2011

    ik heb m vandaag voor de 2e keer gemaakt.. de eerste keer teveel olie in gedaan waardoor die iets te plakkerig werd… heb m nu gemaakt en in een rechthoekige siliconen/rubberen vorm gedaan… heb wel zelfrijzend meel gebruikt… ik laat nog wel weten of ie gelukt is!! : D

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.