Loader

Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes

2014-09-27
  • Yield: 30-40 koekjes
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Dieet

    Nee

Briwat – Amandeldriehoekjes. Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te maken, alleen vraagt het wat tijd. Laat je niet verleiden om kant en klare amandelspijs te gebruiken, dat is zo kunstmatig! Ik heb het recept uit een van mijn kookboeken uit Marokko, maar dan aangepast naar een hoeveelheid voor zo’n 30-40 koekjes (afhankelijk van de grootte van je filodeegrepen).

Ingredients

  • - 250 gr amandelen
    - 100 gr suiker
    - 30 gr roomboter, gesmolten
    - 1 el oranjebloesemwater (mazhar)
    - Halve tl kaneel
    - 250 gr filodeeg (ik heb deze keer die uit de supermarkt gebruikt, ging prima)
    - 1 fles zonnebloemolie
    - 1 pot honing
    - 3 el sesamzaadjes, geroosterd

Method

Step 1

De amandelen in een pannetje met water doen en aan de kook brengen. 2 minuten laten pruttelen en afgieten. Dan het velletje verwijderen en de amandelen drogen in een theedoek. Maal ze dan met de suiker fijn in een haakmolen. Voeg de boter, oranjebloesemwater en kaneel toe en maal verder tot het samen gaat hangen. Als het te los is, nog wat extra boter erbij. Maak kleine bolletjes van dit mengsel (ter grootte van een olijf) en leg apart.

Laat het filodeeg ontdooien en snijd in gelijke repen, bij mij waren ze zo'n 6 bij 20 cm. Leg onderaan een velletje deeg een bolletje vulling. Vouw het dan tot een driehoekje, zie foto. Plak de uiteinden vast met een papje van bloem en water.

Bereiding Marokkaanse Amandel driehoekjes

 

Verhit de olie, niet te heet. Bak 5-6 briwats per keer tot ze mooi goudbruin zijn (dat gaat heel snel, 1 minuut). Laat uitlekken en doe in de verwarmde honing (au bain marie). Laat ze hier even lekker in zwemmen en dan uitlekken in een vergiet. Bestrooi met sesamzaadjes.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.