Loader

Bissara – baysara – erwtensoep

2008-09-03
  • Servings: 6
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Bissara,  baysara, tamarakt of erwtensoep is een populaire Marokkaanse gerecht. Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bissara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een maaltijd op zich. Wordt geserveerd met een beetje olijfolie, komijn en een paar stukjes droog brood, die als croûtons dienstdoen.

Ingredients

  • - 1 kg gepelde gedroogde tuinbonen (minstens 8 uur weken)
    - 1 teentje knoflook, fijngehakt
    - 1 el komijnpoeder
    - 1 volle tl gemalen piment
    - 1 volle tl paprikapoeder
    - 1 theeglas olijfolie
    - 1 volle tl zout

Method

Step 1

Was de bonen en doe ze in een kookpan met de knoflook, het zout en 1, 5 liter water. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten op een zacht vuur koken. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.

Laat de bonen uitlekken en maal ze fijn met een pureerzeef.

Doe de bonenpuree in een pan. Voeg de komijn, de gemalen piment, het paprikapoeder en een theeglas water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg aan het einde van de kooktijd een beetje olijfolie toe.

Serveer het gerecht zeer heet.

Bessa7a oe Ra7a

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by hananne on 01-05-2009

    ik ind bissara niet lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.