Besbousa – basbousa
2005-10-20- Cuisine: Arabische
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Besbousa, Basbousa, is een Arabische zoete cake gemaakt van semolina.
Ingredients
- - 2 koppen semolina
- 1 kop gedroogde kokos
- 1 zakje vanille poeder
- 1 kop olie
- 1 kop yogurt (turkse of griekse yogurt)
- 1 kop suiker
- 1 ei
- 3 etl rozenwater
- amandelen
De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop)
-2 koppen suiker
-3/4 kop water
-sap van een halfe citroen
- beetje safraan
- beetje kardamom poeder ( kan je ook weglaten)
- 1 etl rozenwater
Method
Step 1
Maak als eerste de qatar oftewel siroop:
In een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.
Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)
De besbousa:
Mix alles samen behalve de amandelen. Bedek de ovenschaal met bakpapier en giet het beslag erin, met hulp van een mes maak nu verticale lijnen en horizontale lijnen die ongeveer 6 cm van elkaar af zijn.
Je ziet nu dat je vierkantjes hebt. Leg op elk vierkantje een amandel. Zet je oven op eerst van onder te bakken op 200 graden als je dan de zijkanten bruin ziet worden. bak het dan alleen boven af op 200 graden.
Laat het half afkoelen en ga nog eens goed met je mes over diezelfde lijnen die je hebt gemaakt. Schenk nu de qatar erover heen.
En voila klaar!
masalama
posted by karima on 21-10-2005
ahlaan madam..
die besbousa is verukkelijk..hhhmm…
tbarkelah 3eleik
boessa Karima
posted by women on 21-10-2005
semolina wat is dat precies is dat fijne of grofe griesmeel graag uitleg zuster
posted by ummadam on 21-10-2005
semolina is fijne smid
lijkt op griesmeel
posted by oumsara on 19-09-2006
sallam allakoem, hoe groot moet die kop ongeveer zijn
posted by ummadam on 19-09-2006
wa aleikum salaam wa rahmatallahi wa barakathu,
een koffie mok zuster.
posted by atiya on 22-09-2006
ik heb het recept gemaakt het is inderdaad lekker allen ik weet het niet of safan in de quatar nodig is want de kleur van de besboussa is geel vind ik niet mooi. ik heb een beetje van de siroop gedaan anders wordt heel erg zoet
en dat is niet lekker,
posted by samira_zina14 on 18-11-2006
hey hey sl is iemand nog onlein
posted by samira_zina14 on 18-11-2006
hey hey sl is iemand nog onlein
posted by samira_zina14 on 18-11-2006
hey hey sl is iemand nog onlein
posted by sadiye on 20-10-2008
ik ben deze aan het maken nu
posted by sadiye on 22-10-2008
ik heb hem gemaakt hij is echt heerlijk
posted by sara38 on 20-05-2009
IKGA HET OOK EEN KEER MAKEN
posted by oumsara on 10-09-2009
h