Banaan caramel cake
2014-09-20- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 250 gram zelrijzende bakmeel
- 50 gram maizena
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 150 ml koude melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 geprakte banaan
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel bicarbonaat
Extra:
- caramel
- nesquik banaan.
Method
Step 1
Mix de eieren 5 minuten luchtig.
Voeg de vanillesuiker toe.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix nog 5 minuten.
Voeg nu de melk, bicarbonaat, citroensap toe en mix dit weer door het beslag.
Voeg nu de geprakte banaan en 5 eetlepels nesquik toe.
Voeg nu beetje bij beetje de bloem en maizena toe.
Doe de helft van het beslag in een ingevette bakvorm.
De andere helft laat je in de kom en voeg je 4 eetlepels caramel toe.
Mix dit en strooi het beslag in een rondje over het blanke beslag in de vorm.
Bak op 150 graden 1 uur lang in een vorm van 24 cm of groter kan ook.
Stort de cake op een rooster en smelt wat van de caramel in de magnetron (1 min)
Smeer hiermee de buiten kant in en de versiering is naar keuze.
Heerlijke cake!!