Loader

Algerijnse pindamaaantjes

2013-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Nog zo’n lekker koekje afkomstig uit Algerije – pinda-maantjes….

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    250 gram roomboter;
    480 gram bloem;
    60 gram suiker;
    1 koffielepel bakpoeder;
    vanille essence;
    2 ei-gelen;
    2 ei-witten;
    100 gram in een droge koekenpan geroosterde
    en dan fijngemalen pinda's;
    100 gram geroosterde grofgehakte pinda's;
    honing;
    4 eetlepels oranjebloesemwater.
     

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter los en luchtig in een kom.

Voeg er dan de ei-gelen aan toe en ga dan nog een minuut door met mixen.

Voeg er dan de bloem, de vanille, het bakpoeder en de fijngemalen pinda's aan toe.

Meng alles goed door elkaar totdat je een stevig deeg krijgt.

Maak balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en vorm van elk balletje een half maantje.

Doop alle halve maantjes in het losgeroerde eiwit en wentel ze dan door de grofgehakte pinda's.

Leg de maantjes op een met bakpapier belegde bakplaat en laat de maantjes 20-25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat de maantjes helemaal afkoelen.

Verwarm de honing vermengd met het oranjebloesemwater en doop daar de afgekoelde halve maantjes in.

Laat goed uitlekken op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.