Loader

Recipes from Ingredient: Peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De hoofdtekst van dit artikel behandelt de zwarte of witte peper; er bestaat ook een geheel ander soort: de rode peper. Onderaan dit artikel staan een aantal andere pepers vermeld. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Eiersalade

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Eiersalade, Tomaten halveren, pitjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

Read more
Basmati rijst met kipvleugels

Basmati rijst met kippenvleugels

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Basmati rijst met kipvleugels, Neem wel een goede geurige Basmati rijst, en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.

Read more
Macaroni met fijngesneden prei

Macaroni met fijngesneden prei

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Chinese mihoen

Chinese mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië ...

Read more
Lamsvlees met tomaten

Lamsvlees met tomaten

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.

Read more
Tajine met kip en groenten

Tajine met kip en groenten

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Tajine met kip en groenten, Met warm knapperig brood eten, je kunt er een simpele salade erbij nemen, maar ik doe zonder want je raakt snel vol van die tajine!!!

Read more
Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia’s

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Echte traditionele Vietnamese loempia's, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.

Read more
Bitterballen

Bitterballen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Bitterballetjes, Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden.

Read more
Traditionele nasi

Traditionele nasi

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Traditionele Nasi, Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. In Nederland wordt de term nasi (soms geschreven als "nassi") vaak gebruikt om het gerecht nasi goreng aan te duiden.

Read more
Foe yong hai

Foe yong hai

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.7 / 5)

Foe Yong Hai, is een Chinees gerecht van ei met tomatensaus. De naam Foe young hai is een fonetische vertaling voor roerei gemengd met krab. Oorspronkelijk waren garnalen een basisingrediënt samen met lente-ui. Tegenwoordig is het recept aangepast, en kan men het vegetarisch verkrijgen of met andere vleessoorten, zoals cha ...

Read more