Loader

Recipes from Ingredient: Overig

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.

Read more
Zalmsalade

Zalmsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Zalmsalade, Eieren hard koken, laten schrikken en laten afkoelen en pellen. Blik zalm afgieten. Graatjes en vel verwijderen. Maïs afgieten en appel schillen en in kleine stukjes snijden.

Read more
Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Hoe bereid je Couscous

Hoe bereid je Couscous

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Couscous in meestal tarwe gries, dat in kant en klare zakjes verkrijgbaar is in Marokkaanse winkels en speciaalzaken. De eenvoudige couscous wordt niet met vlees en groenten bereid omdat deze couscous samen met de tajine, de stoofpot van vlees en groenten, gegeten wordt.

Read more
Tomatensoep - Harira

Tomatensoep – Harira

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Lekkere Marokkaanse gevulde soep (Harira). Variaties genoeg, ik zal ook nog andere recepten van tomatensoep plaatsen. Sihamkleuter maakt ook lekkere soep.

Read more
Visbastilla - filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...

Read more
Couscous salade

Couscous salade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen

Read more
Gevulde kip met rijst uit de oven

Gevulde kip met rijst uit de oven

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!

Read more
Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...

Read more
Simpele Rode bietensalade met mais

Simpele Rode bietensalade met mais

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Rode bietensalade met mais voor de lui mensen onder ons (zoals ik) snel en gemakkelijk, maar toch lekker.

Read more