Loader

Stokbrood

2015-01-14
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 550 gram meel
    - 60 gram volkorenmeel
    - 1 tl zout
    - 7 gram gedroogde gist
    - 2.5 dl water
    - 1 eiwit
    - 1 el water (warm)

Method

Step 1

Zeef het meel, en het zout met het volkorenmeel in een grote kom.

Los de gist op in het warme water en doe dat bij het meel.

Meng het deeg snel tot een bal.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven tafel voor ongeveer 10 minuten, of 5 minuten in een kneedmachine.

Doe het deeg in een met zonnebloem ingevette kom en smeer de bovenkant van het deeg ook met een beetje olie.

Goed afdekken en 1 uur laten rijzen.

Kneed het deeg nog even voor een minuutje.

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 45 x 18 cm.

Rol het stevig op tot een stokbrood.

Maak de uiteinden wat smaller.

Leg het brood diagonaal, dus schuin op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Afdekken en nog eens 40 minuten laten rijzen.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Doe 5 dl water in een bakje en doe dit onder in de oven.

(zo krijg je een knapperige korst)

Smeer het brood in met een losgeklopt ei en water.

Maak met een scherp mes schuine inkepingen.

Na 15 min in de oven, weer snel insmeren met ei en dan de oven lager zetten op 180 graden.

Was heel makkelijk om te maken

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by oembibi on 19-10-2005

    mmm,dat wil ik zekers uitproberen

  2. posted by KitchenPrincess on 23-10-2005

    Ja ik ook komop met dar recepttt !!

  3. posted by islamia23 on 25-10-2005

    nou dat duurt wel lang he?

  4. posted by MADAME CUISINE on 25-10-2005

    dames, ik kan deze niet wijzigen, ik zal het recept en de foto opnieuw plaatsen. SK, heeft nog meer foto’s van de bereiding enz, maar die heeft ze niet geplaatst..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.