Loader

Gefrituurde ijsbolletje

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 l vanille-ijs
    - 30 gr bloem
    - 1 groot ei
    - 1 el melk
    - 125 gr paneermeel
    - 1 blik lychees (425 gr), uitgelekt
    - schoon olie om te frituren

Method

Step 1

Een bakblik of een platte schaal met een laagje aluminiumfolie 10 min. in de diepvries zetten. Het ijs uit de diepvries halen en met een ijslepel twee bolletjes makken.

Maak steeds twee bolletjes tegelijk. Leg ze op het bakblik of de aluminiumfolie en zet de bolletjes direct terug in de diepvries. Herhaal dit tot U in het totaal 8 bolletjes ijs heeft.

Bloem boven een bord zeven. Het ei met de melk in een diep bord loskloppen. Paneermeel op een ander bord schudden.

Steeds 2 bolletjes tegelijk uit de diepvries nemen. De bolletjes snel door achtereenvolgens de bloem, het ei en het paneermeel halen en weer in de diepvries zetten. Alle ijsbolletjes op deze manier voorbereiden en ten minste 1 uur in de diepvries zetten.

Lychees over dessertbordjes verdelen. De wok of een diepe pan verhitten en de olie toevoegen. In zeer hete olie 2 bolletjes tegelijk 30 sec frituren. Met de schuimspaan uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Naast de lychees leggen en direct serveren.

BEWAREN: In een diepvriesbakje kunt U de gefrituurde ijsbolletjes in de diepvries maximaal 1 maand bewaren.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005

    apart zeg!
    Kan je ook iets anders gebruiken i.p.v. lychees?

  2. posted by sushimoon on 18-10-2005

    gewone vruchten of vruchten uit blik

  3. posted by miss france on 05-12-2005

    ja ik heb dit een keer gegeten in een sterren restaurant… is zeer apart en echt lekker

  4. posted by sjaahida on 29-01-2007

    je kan ook ijs frituren in filodeeg, je doet het bolletje in twee vellen filodeeg en bindt het dan vast. die kan je gelijk in de olie gooien.
    is dus een stuk sneller klaar en net zo lekker

  5. posted by ilham_ on 29-09-2007

    die ziet er egt lekker uit…..maar volgens mij lukt tie niet in 1 keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.