Loader

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

2005-10-05
  • Servings: 12
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 82
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

82 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 gram meel
    - 200 gram griesmeel,
    - fijne smida.
    - Zout
    - 1 blokje gist van 42g. Gebruik je gedroogde dan kan je het afwegen.
    - Warm water.

Method

Step 1

Vermeng meel, griesmeel, en zout. Los het gistblokje in een glas met bijna heet water op. Doe het warme water bij het meel, blijf met je andere hand goed kneden. Het deeg moet plakkerig zijn. Kneed dit deeg door je hand tot een vuist te vormen en al kloppend het deeg kneden.

Als je het deeg genoeg gekneden hebt, dan voeg je steeds een beetje water toe, roer het water door je deeg totdat het opgenomen is. Blijf dit herhalen totdat je een pannenkoekenbeslag hebt. Dek het beslag af en zet het op een warme tochtvrije plek. Laat het beslag 20-30 minuten rijzen.

Als het gerezen is, schep je met een soeplepel 2 grote lepels in een koekenpan. Zet deze op hoog vuur. Zodra de meeste gaatjes tevoorschijn komen, zet je het vuur lager. Draai de begrir niet om. Haal de gare begrir uit de pan en leg deze weg op een doek, dek ze nog niet af, laat ze eerst afkoelen.

Spoel de koekenpan steeds met koud water af, om af te koelen. Als je een pan hebt die aankoekt, dan kan je pan steeds insmeren met olie en keukenpapier.

Deze begrir worden oorspronkelijk gegeten met olijfolie, maar je kunt ze ook met honing en boter eten. Begrir zijn superhandig om in te vriezen, je moet ze alleen dan niet met olijfolie/boter etc.besmeren.

Laat de Begrir afkoelen en vries deze zo vers mogelijk in. Zo heb je altijd wat in huis, als je onverwacht bezoek krijg a je een kleine koekepan hebt, dan kun je du sook minibeghrir maken zoals op de foto!ls

Als je een kleine koekepan hebt, dan kun je dus ook minibeghrir maken zoals op de foto!

Deel dit recept met anderen

Comments (58)

  1. posted by saadia29 on 05-10-2005

    Ziet er goed uit, kom maar op met het recept.

  2. posted by Rzinia on 05-10-2005

    oke dannnnnnnnn dit wil ik ook wel hebben. hmmm lekker!! vooral in de ramadan.

  3. posted by saadia29 on 07-10-2005

    Ik wil het zoooo graag maken, maar tis een feit dat begrir bij mij nooit lukt:jammer:

  4. posted by rabia78 on 07-10-2005

    hoeveel water moet erbij?

    ik hoor graaaaaaaag van je want wil het vanavond proberen:)

  5. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    ik heb nooit gemeten hoeveel water, maar het moet ongeveer pannekoeken deeg zijn. of net iets dunner

  6. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    saadia dit was bij mij ook de eerste keer dat het lukte, ik heb het wel 10 x geprobeerd. MMU lukt het wel altijd :moe:
    gewoon volhouden, ik zal wel de volgende lkeer bijhouden hoeveel waterik bij doe

  7. posted by soulfa on 08-10-2005

    Moet je hier geen speciaale koekenpan voor hebben?? Of kan het in een gewone??
    Mijn moeder heeft er een koekenpan speciaal voor, die pan is heilig.

  8. posted by sihamkleuter on 08-10-2005

    ja, de koekepan die ik heb gebruik ik alleen voor berghrir.

    ik heb de mini koekepan bij hema gekocht. (hema merk)

  9. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    bij mij lukt het ook nooit zoals het moet!!!

    ik heb verschillende pannen wel gebruikt maar wello gaatjes!!!!

    me moeder lukt het haar wel!!
    hahaha ze heeft inderdaad z’n heilige (zoals soelfa al zei) pan

  10. posted by miss france on 09-10-2005

    ja ik doe het met een tefal, pannenkoeken pan.. speciaal voor begrir gekocht 1 voor mijn ma en 1 voor mij en ze lukken echt perfect…

    he miss riff21 koop een crepekoekenpan, die zijn echt goed hier voor..

  11. posted by rabia78 on 11-10-2005

    hoeveel zou gaat erin?

  12. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    Ongeveer 2 theelepels zout.

  13. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    Ik hoor van meer vrouwen dat ze een” HEILIGE” koekepan hebben voor bergir, die ze zelfs verstoppen….

    Ik heb een oude koekepan vol met krassen, ik bak er mijn vis, friet en alle andere dingen in..
    En ook Begrir, en ik krijg dan wel allemaal gaatjes….Dus waar het aan ligt..weet ik niet..

  14. posted by Islam4you on 12-10-2005

    Ik heb ook een HEILIGE koekenpan voor begrir. Een tefal. Die verstop ik, want anders gaan ze er eieren in bakken ofzo en dan kun je het wel vergeten dat er nog gaatjes komen.

    Een pan met krasjes is ook niet goed voor begrir. althans bij mij lukt het dan niet.

  15. posted by MADAME CUISINE on 13-10-2005

    Nou , mijnpan met krassen, geeftw el hele mooie bergrir.

  16. posted by sihamkleuter on 15-10-2005

    DAN IS HET GEWOON EEN HELE GOEIE PAN, WANT HET LIGT VAAK ECHT EL AANDE KOEKEPAN

  17. posted by FaaZaa on 18-10-2005

    Asalamu Alaykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuhu,
    Ik heb deze gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk. Het was 1 en al gaatjes. Ik maakte ze al maar dan zonder griesmeel. Lukken trouwens ook heel goed.

    Wasalamu Alaykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuhu

  18. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    wat leuk dat ze goed zijn gelukt!!!

  19. posted by shoumisha on 18-10-2005

    Ik krijg vanavond gasten en ik had al wat dingen staan die ik nu ga maken, maar was vergeten dat ik natuurlijk ook baghrir kan maken. Simpel te maken en snel klaar. Ik laat wel weten hoe ze zijn geworden (heb ze nog nooit gemaakt namelijk).

  20. posted by risala on 25-10-2005

    een regelrechte ramp ben ik in baghrir maken. Nog nooit zijn ze eens gelukt. Wat doe ik toch verkeerd ????????!!!!!! Help mij aub wie mij helpen wil.

  21. posted by islamia23 on 28-10-2005

    nou ik ga ze ook zsm uitproberen, k moet wel een goeie koekenpan halen.

  22. posted by maryam_249 on 03-11-2005

    Ik wil je echt hartstikke bedanken voor je recept, ze zijn (voor de eerste keer ever) prima gelukt!!! XXX Maryam

  23. posted by maryam_249 on 03-11-2005

    Oh enneh wat ik er nog vergeet bij te zeggen, ik heb ze gewoon in een koekepan gebakken van het merk le chef, gekocht bij blokker een aantal jaartjes terug.

  24. posted by MADAME CUISINE on 18-01-2006

    Goed gedaan, Maryam!!

    Ik maak al 12 jaar begrir met dit recept en het lukt altijd.
    Sihamkleuter lukte het ook de eerste keer met dit recept.

  25. posted by leyla on 14-10-2006

    waar zijn de gaatjes in mijn pannekoeken 🙁 alles mislukt vandaag

  26. posted by Yaminaa on 03-11-2006

    Leyla misschien heb je er te weinig zout in gedaan.

  27. posted by amina12 on 25-11-2006

    maar moet je het in de oven doen=
    -==

  28. posted by amina12 on 25-11-2006

    o ik weet het al ik heb niet goed gelezen ahaha

  29. posted by zusje1981 on 28-10-2008

    ik heb eenhele gewone gekraste koekepan waar ik ook in frituur en die is prima zat.
    krijg prima baghrir met gaatjes en al en het is geen tefal ofzo en hij is niet eens zwaar want men zegt altijd dat je een zware koekepan moet gebruiken

    als je geen gaatjes in je pannekoek krijd is dat omdat de verhouding deeg dan niet klopt …….het is dan te waterig.. je moet een dikke yoghurtdeeg krijgen of het kan zijn dat je het te lang of te weinig hebt laten rijzen

  30. posted by hinda588 on 04-01-2009

    Ik had ooit eens op 2M gezien dat je een klein deel van de water kan vervangen door spa rood door de sterkte van spa creeert het gaatjes bij beghrir ik doe het ook als ik het in huis heb.
    Mij lukt het ook en inderdaad het hangt inderdaad af van een goede pan.

  31. posted by OemIlyas on 13-01-2009

    ik ben al 3 jaar getrouwd maar heb dit nog nooit geprobeerd…(echt erg) ik heb echt geen vertrouwen in mezeluf, maar nu, nu ga ik het EINDELIJK eens proberen dames. ja ja….

  32. posted by OemIlyas on 13-01-2009

    en ik laat ut wel ff weten incha Allah hoe die gegaan is…

  33. posted by martine on 14-07-2009

    mag ik vragen wat jullie er op doen of eten jullie ze zo
    bedankt voor het recpet 🙂

  34. posted by samya on 26-07-2009

    Heb deze vaak gemaakt en lukte bijna altijd 9 van de 10x! chokran voor het delen van dit recept.

    Martine ik doe er of boter op maar dan die verse dus niet uit een pakje of olijfolie.
    Maar je kan er ook honing opdoen wat je maar wilt.

  35. posted by arianne113 on 27-08-2009

    Ik heb ze vanavond gemaakt, en ze zijn prima gelukt. Ze waren heel lekker. Voor die gaatjes is het inderdaad belangrijk dat je het beslag in een koude pan schept en op hoog vuur zet. Ik was 2 x vergeten het vuur hoog te draaien en toen kwamen de gaatjes niet, met als resultaat een platte deeglap, hahaha

  36. posted by arianne113 on 27-08-2009

    Ik heb ze trouwens met een kwastje besmeerd met honing. Kan ook met olijfolie, maar dat lust ik niet.

  37. posted by charmoula on 14-09-2009

    salam, helaas mislukt, de deeg wilde niet echt bakken ofzo het bleef maar…hoe noem je dat: nat ofzo..helaas.
    gayr inchallah volgende keer beter.

  38. posted by nouzhayasmin on 17-09-2009

    lieve meiden,
    ik ben een hollandse meid getrouwd met een marokkaanse man.geregeld probeer ik dan ook recepten uit,maar wat bedoelen jullie met smida?wat is dat?groetjes francisca,de keukenmaagd

  39. posted by misstarwait on 18-09-2009

    Hallo nouzhayasmin,smida is een soort griesmeel die je in bijna elk turks of marokkaans winkeltje kan kopen.Meestal staat er smida op.je hebt fijne en grove smida. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is voor je.

  40. posted by misstarwait on 18-09-2009

    of heet je francisca?

  41. posted by gerda on 18-09-2009

    sorry hoor maar op de meeste verpakkingen staat semoule

  42. posted by saidahassan on 19-09-2009

    hallo ladys ik doe altijd 350 g bloem
    150 g smida genoeg water lauw warm tot het beslag zo dik genoeg is net als pannekoekenbeslag 2zakjes bakpoeder 2eetlepels zout en 1 ei en ongeveer 80 gram gist vesr of i zakje droog opgelost is een theeglas warm water met theelepel suiker en ik mix het beslag met een keuken mixer net als van cake

  43. posted by saidahassan on 19-09-2009

    sorry theelepels zout geen eetlepels

  44. posted by saidahassan on 19-09-2009

    ow ja en dan natuurlijk zo n 30 a 40 min met een plastic zak over de beslag laten rusten

  45. posted by Samira241 on 08-11-2009

    Salaamou aleikom lieve dames

    Ik heb vandaag de minibeghrir gemaakt en tot mijn grote verbazing is het mij gelukt. Alleen had ik een aantal beghrirs die van onder wel bijna gingen verbranden. Waar ligt het aan? Wat betreft gaatjes, alle begrirat hadden gaatjes. Mijn schoonmdr is ook een kei in het maken van beghrirat.

  46. posted by lella hoceima on 13-11-2009

    Ik heb ze vandaag ook gemaakt!!maar mislukt!!ik baal daar elke keer van.heb de juiste pan hebme percies aan de ingredienten en bereiding gehouden maar bij mij komen er wel ineens heel veel gaten in….maar dan gaan die gaten ineens allemaal weer dicht??help hoe kan dat nou??!!

  47. posted by FakedIdentity on 30-12-2009

    Ik gebruik ook een aparte koekenpan alleen voor beghrir.

  48. posted by hammoudi on 27-02-2010

    ik heb het geprobeert maar het lukt niet ik heb persies gedaan wat er staat maar het ligt niet aan een pan denk
    mij schoonzus heeft een pan waar ze alles in bakt en dan maakt ze het en is het perfect
    ik vindt het heel jammer dat me het niet lukt mij zoontje is er gek op

  49. posted by browneyed__ on 15-06-2010

    moet er geen eitje in??

  50. posted by kadilin on 19-06-2010

    het geheim van de gaatjes zit hem in de KOUDE koekepan. Wat voor een beslag je ook maakt. het lukt altijd als je het beslag in de koude koekepan doet en deze dan pas op het hoge vuur zet. Als je ziet dat de randjes droog beginnen te worden draai je het vuur wat lager.

    Elke keer weer moet je er voor zorgen dat de pan echt helemaal koud is.

    Het gemakkelijkst gaat het in een antibakpan. Zelf doe ik het in een crèpespannetje van 10 dirhams , nog geen euro en ze zien er prima uit.

  51. posted by kadilin on 19-06-2010

    om het beter en sneller te laten rijzen zet je de deegkom in een schaal met kokend water.

    Je zult zien de belletjes komen er op, het resultaat is verbliffend

  52. posted by linora on 27-08-2010

    Bedankt voor het recept!
    Erg makkelijk en heerlijk!!!

  53. posted by shma1 on 18-11-2010

    hoi allemaal ik wil ze maken maar heb geen droge gist in huis weet iemand hoeveel droge gist bij dit recept

  54. posted by oummyounes on 21-11-2010

    1grote soeplepel droge gist is het zelfde als 1 blokje verse gist

  55. posted by charmoula on 29-12-2010

    redelijk goed gelukt dit keer, alhamdulilah

  56. posted by selwa29 on 02-01-2011

    ik heb ze gisteren proberen te maken maar ze waren nit gelukt. volgende keer beter incha-allah. ik geef het nog niet op hoor. groetje

  57. posted by shma1 on 16-02-2011

    aaaaaaaa help jaren geleden maakte ik ze en toen ging het goed en nu elke keer dat ik ze maak heb ik klontjes hoe kan dit weet iremand raad?????

  58. posted by lina2011 on 21-07-2012

    saidahassan hoeveek zakjes droge gist gebruik jij ? 80 gr. gist is best veel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.