Recipe Type: Hoofdgerechten
Krijg je bezoek of wil je gewoon heerlijk koken en heb je inspiratie nodig voor een makkelijk of juist een uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke hoofdgerechten uit de Marokkaanse keuken, maar ook uit andere keukens, bijvoorbeeld: Spaans, Italiaans, Nederlands, Arabisch of Oosters. Tajine's, Marmita's, couscous, Paella, spaghetti, couscous en nog veel meer. Je kan natuurlijk ook je eigen recepten hier plaatsen.
Gehaktballetjes in tomaten saus
Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.
Read morePasta (penne) bolognese
pasta penne bolognese, Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes, rul ze samen met het gehakt, en voeg de kruiden toe, en de knoflook. Laat dit even staan met deksel op de pan laag vuurtje, voeg dan de pastasaus toe en laat dit op een laag vuurtje pruttelen.
Read moreTagliatelle met kip en champignon roomsaus
Tagliatelle met kip en champignon roomsaus voor pastaliefhebbers. Tip: Met stokbrood i.p.v pasta is het ook lekker Je kan ook groene of zwarte tagiatelle gebruiken dat is ook gezonder. Eet smakelijk!!
Read moreLinzenschotel met paprika
Linzenschotel met paprika, Ui en knoflook pellen en snipperen. Wortel schillen en in blokjes snijden. In braadpan ui, knoflook en wortel in olijfolie fruiten.
Read moreMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.
Read moreRoerbakmie met kipfilet en garnalen
Heerlijke mie met kipfilet en garnalen. Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.
Read moreTonijnsteaks met tomatentapenade
Tonijnsteaks met tomatentapenade, dit is echt lekker...dus uitproberen doe er wat heerlijke patatjes bij!
Read moreVisbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen
De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...
Read more