Worstenbroodjes (mini)
2005-10-17- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.9 / 5)
42 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 pak bladerdeeg
- 1 pot mimi knakwordstjes (bij de slager of turk)
- 1 pot kan en klare satésaus
- 1 eigeel om mee te bestrijken.
Method
Step 1
Laat de bladerdeeg ontdooien, snij de bladerdeeg door midden (als je grote wil maken laat ze dan heel).
Smeer met een lepeltje een beetje satésaus over de bladerdeeg (als je er niet van houdt kan je het ook weglaten.
Leg er een knakworstje op, rol de bladerdeeg op.
Druk met de vork de randjes dicht. Werk ze allemaal af en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bestrijk de broodje, smet het eigeel, en laat ze in een voorverwarmde oven op 220 graden mooi goudbruin worden.
En klaar is kees.
Je kan ook verse sousis gebruiken, als je niet van die knakworstjes houdt. Bak de sousis wel even in een koekenpan voordat je ze in het bladerdeeg rolt, laat dan ook de satésaus achterwege.
Lekkere snack
posted by Goegie* on 18-10-2005
Aaaaaaaaaaaaaaaaah jij wil niet weten hoe lang ik hier al naar op zoek ben, mijn man gaat hier speciaal een feestje voor geven als hij dit hoort! hihihi
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
ik iwl het recept er op zetten maar ik krijg:fout op de pagina.
kan 1 van de beheerders hier naar kijken?
posted by saadia29 on 18-10-2005
Wat voor worst gaat erin?
posted by Nacira on 18-10-2005
Ben benieuwd naar recept, lijkt me erg lekker!
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
hemaworst:moe:
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
je kan verse soussie gebruiken (eerst bakken in een koekepan) of knakworstje suit blik (dieje bij de slager/turk kan halen) Ik hoop dat ik vanavodn wel het recept erop kanzetten
posted by Marisah on 18-10-2005
ik haal meestal een blik knakworstjes bij de Turkse slager en gebruik bladerdeeg, heel makkelijk..
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
ja dat heb ik hierbovenook gedaan. maar met verse soussi eis het ook heerlijk (vooral diegen de niet van die gerookte knakworstjes houden)
posted by oemnizar on 18-10-2005
lekker zeg, inscha Allah maak hem ook binnen kort.
Groetjes
posted by tatouania25 on 18-10-2005
ziet er lekker uit vooral voor de kinderen denk ik een ideaal hapje
posted by neshwaha on 19-10-2005
verse soussi? Kan je swassa nu ook in worstvorm verkrijgen 😀
posted by sihamkleuter on 19-10-2005
:):)
posted by saadia29 on 19-10-2005
Ik dacht ook dat ze het over mij had:moe:
posted by sihamkleuter on 19-10-2005
grapjas :moe:
posted by Amattallah on 23-10-2005
Ik heb dit recept fisteren gemaakt, en het was heerlijk, is ook lekker voor feestje of alsje zusters op bezoek krijgt en je hebt geen zin om wat grooots te maken, en maak je gewoon hapjes.
posted by miss france on 27-10-2005
ik heb het ook gisteren gemaakt met verse soussi (mergez) was echt lekker!!!
posted by bnioukilya on 27-10-2005
wat voor bladerdeeg gebruik je? ik ken maar 1 soort en die is heel dun. Dus, die kan je niet plat drukken met een vork.
posted by sihamkleuter on 28-10-2005
gewone bladerdeeg van bijv koopmans (je kan ze vinden in de vriezer in de supermarkt.
Met platdrukkenmet de vorl, bedoel ik de uiteinde (zie foto)
posted by kattar on 07-10-2006
even een vraagje, ik wil ze ook gaan maken maar wat bedoel je met rollen, en moet ik de bladerdeeg schuin snijden of gewoon net als een rechthoek.
posted by sihamkleuter on 08-10-2006
Ikbedoelmet rollen. dus met het wortsje rollen. Dus niet dichtvouwen, maar oprolen. maar je kan het ook dichtvouwen. Je moetd ebladerdeeg recht snijden. maar do emaar wat je zelf lekker/leuk vind.
posted by kattar on 08-10-2006
maar dan moet ik de worstjes dus klein snijden want anders komen ze er van de zijkant uit toch.
posted by sihamkleuter on 09-10-2006
De verse worst (soussis) moet jeinderdaad klein snijden. Maar de knakworstjes kan je in mini formaat bij de turk kopen. heeft de turk ze niet, dan kan je ook die worstjes op gewenst formaat snijden
posted by Djawhar on 16-10-2006
ik ga ze NU maken!!
posted by xchidax on 27-07-2008
hhahahah hema worst