Pindakoekjes
2005-10-31- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
24 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Halve zak gezouten pindas gewoon die goedkope!
1 cola glas gemalen suiker
1 glas olie
bloem op gevoel
Method
Step 1
ALLE ingr mengen deeg mag niet te hard zijn moet lekker zachtr zijn, als je niet wilt dat ie zop kruimeld meer meel erbij doen..Maar kruimelig hoort ie te zijn!Dan bolletjes maken en op bakplaat leggen oven voorverwarmen op 175 graden en afbakken tot mooi kleurtje heeft en dan in papiertje wikkelen...
posted by amira_van_kozina on 31-10-2005
RECEPT!!!!!!
posted by ellouisa on 31-10-2005
Deze zocht ik!! Kom op met dat recept!
posted by ceuta on 31-10-2005
oke ladys super makkelijk
posted by bnioukilya on 01-11-2005
waar haal je die papiertjes?
posted by ceuta on 01-11-2005
ik heb deze in rue de braband gehaald marokkaanse winkels hebben ze ze ook wel.
posted by Annie on 01-11-2005
ja marokaanse bakker heeft ze ook altijd..maar k ga deze ook proberen te maken dan strax…heb gster al wat gemaakt en weggegooid,maar hopen dat dit wel lukt anders kilt me moeder mij ahah
posted by sanida on 01-11-2005
hoe veel gram heb je nodig voor de pinda,s en moet je die malen of niet
posted by sai77 on 01-11-2005
heb deze koekjes al veel keer proberen te maken maar het lukt me niet
heb al deze ingredienten gedaan een 4 lepels bloem er bij maar ze zijn niet kruimelig
posted by ellouisa on 01-11-2005
bedankt voor het recept, maar een paar vraagjes: hoeveel is een halve zak pinda’s? 250 gr of 500? en is een glas olie, een theeglas? Hoeveel bloem ongeveer, een paar eetlepels of echt een half pak?
posted by ceuta on 01-11-2005
halve zak is: 250gr
glasolie:theeglas (marokkaans)
Bloem ongeveer half pak ja..
posted by amira_van_kozina on 02-11-2005
he ceuta waar kan ik die papiertjes verkrijgen?? zijn ze ook te koop in supermarkten ofzo??? ik woon in het zuiden dus hier heb je niet veel marokkaanse winkels en degenen die er wel zijn die verkopen ze niet (verkopen alleen groenten,fruit,noten,vlees enz) ik hoop dat je me kunt helpen!!! Thanks alvast!!!
posted by amira_van_kozina on 02-11-2005
enne AID MOBARAK SAEED ALLEMAAL!!!!!!!
posted by ceuta on 03-11-2005
Allah bar3fik meid ik denk dat je dan echt in beverwijk moet zijn als jullie nietveel van die winkels hebben..
posted by asi on 05-04-2006
Heey ceuta moet je het ALLEEN met olie mengen?
posted by oumjalil on 18-10-2006
ziet er lekker uit morgen even proberen je hoort het wel
posted by sallywoman on 19-10-2006
Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉
posted by sallywoman on 19-10-2006
Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉
posted by sallywoman on 19-10-2006
Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉
posted by oumabderahman on 22-10-2006
heb ze ook vandaag gemaakt en ze zijn HEEERRRRRRRRRLIJK, DANKJE WEL OEGTIE. en voor de andere zusters, je moet heel weinig meel doen, ook al is de deeg nog kruimelig, pak er een stukje van en maak er balletje van en ga zo door.
ik heb ze daarna ook nog in poedersuiker gerold..mmmmmmmmmm
posted by sjaahida on 05-02-2007
ze zijn inderdaad erg lekker. heb ze gister bij mijn vriendin gegeten . ga ze inshallah zelf ook snel maken
posted by Nas on 05-02-2007
ja he sjaahida was lekker!! wanneer kom ik ze bij jou eten dan??? hahaha maar t is heerlijk!!
posted by faiza on 13-08-2007
hey, moeten die pindas er zo in? niet gemalen of gehakt?
posted by sjaahida on 16-08-2007
je moet de pindas wel malen niet al te fijn en niet te grof
posted by sanae.sanae on 16-12-2007
als je er meel bij doet word ie helemaal niet kruimelig. ik doe het zo
500gr gemalen en geroosterde amandelen,
1 theeglas gesmolten boter
2 glazen poedersuiker
dit meng je gewoon samen het deeg moet bijna plakkerig zijn. als het te droog is doe meer boter bij! je zal zien het resultaat is heerlijk!!!
posted by superkok on 16-12-2007
zal ook wel willen maken sanae.sanae
posted by superkok on 16-12-2007
veel reacties zijn er nu niet meer
posted by sanae.sanae on 16-12-2007
weet je wat zo jammer is, sommige recepten kloppen helemaal niet! ik heb een keertje bijna 2 kg amandelen weggegooid om een recept die niet volledig is en mislukt was. mensen als jullie wat plaatsen plaat dan een recept die juist is, khou niet ta7ramijath!!
posted by sanae.sanae on 16-12-2007
ps.die pindakoekjes heel voorzichtig mee omgaan, ze gaan snel kapot, omdat ze erg zacht zijn. niet te lang laten bakken want er valt niks te bakken omdat er geen meel in zit. als je ziet openbarsten meteen uit de oven halen.
geniet ervan zou ik zeggen
posted by superkok on 17-12-2007
ik heb eens een recept gemaakt maar dat was helemaal niet waar 50porties stond er ik kreeg er 14
posted by sanae.sanae on 31-12-2007
ja echt da klopt langs geen kanten , verschikkelijk en schandalig is dat!
posted by sanae.sanae on 31-12-2007
ja echt da klopt langs geen kanten , verschikkelijk en schandalig is dat!
posted by kadilin on 31-12-2007
assalaam , ik heb een bakencyclopedie vol met taarten, koekjes en bonbons. Echt een duur boek, daar staan ongelooflijk maar waar ook heel veel recepten in die voor geen meter kloppen. Dan baal je echt de hele middag druk, je keuken één grote bende en uiteindelijk heb je nog niets op tafel. Ik maak dus liever de recepten die ik van andere vrouwen krijg of die ik hier van Tajin haal dan uit dat grote dikke boek.overigens die pindakoekjes zijn lekker ik maak ze zelf ook nog in een andere variatie zie onder categorie koekjes; pinda-cocoskoekjes. Daar krijg je echt een hele boel koekjes van. besslama
posted by Roosje23 on 13-09-2009
Kan ik ook Ongezouten pinda’s nemen?