Loader

Recipes from Ingredient: Zout

Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.

Mille feuille

Mille feuille

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.

Read more
Paprikasalade

Paprikasalade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Paprikasalade, heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika's ook in een oven roosteren, maar let op dat ze niet te zacht worden.

Read more
Koude Marokkaanse wortelsalade

Koude Marokkaanse wortelsalade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Koude Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water en laat ze door en door koud worden in een bad met ijswaer.

Read more
Aardappeldonuts

Aardappeldonuts

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij was het kookgek. Dames, ze zijn lekkerder dan de gewone donuts, die vind ik zelf niet echt lekker, maar deze....

Read more
Tchekchouka

Tchekchouka

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen.

Read more
Gevulde witte bolletjes

Gevulde witte bolletjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Gevulde witte bolletjes, Worst in kleine blokjes gesneden, Bak de ui en paprika in een paar minuten, moet niet goed gebakken zijn.

Read more
Za3louk ( Aubergine-salade)

Za3louk ( Aubergine-salade)

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Za3louk ( Aubergine-salade), De aubergines grillen, en laten koelen en het vel verwijderen en in stuken snijden of ( de aubergines schillen, in stukken snijden en in het water met zout gaar koken).

Read more
Hartige taart met champignons en mais

Hartige taart met champignons en mais

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Hartige taart, heel makkelijk recept, je kunt ook andere soort groenten gebruiken. dan laat je de champignons weg. Met broccoli is die ook heerlijk, dan geen mais erbij doen.

Read more
Ma3koeda - maakouda

Ma3koeda – maakouda

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Ma3koeda, Maakouda is snel te maken. Het kan gegeten worden als voorgerecht of bijgerecht. Wat heel handig is is dat je je de overgebleven puree hiervoor kan gebruiken. Je hoeft het alleen maar te kruiden!

Read more
Groente-kiploempia

Groente-kiploempia

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Groente-kiploempia, Kook de kipfilet gaar en pluk/trek hem uit elkaar in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan gooi de kipstukjes erin met de roerbakgroente en doe er een scheut ketjap overheen, wat zout peper kerriepoeder en chilipoeder en roer bak het eventjes tot dat de groente gaar is.

Read more