Loader

Recipes from Ingredient: Zout

Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.

visbestilla

Visbestilla

forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...

Read more
Pizza pollo

Pizza pollo

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Kip is het belangrijkste ingrediënt van deze pizza, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel kaas. Daarom gaat er naast mozzarella ook een extra geraspte kaas bij. 

Read more
Wraps met kip

Wraps met kip

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Deze zijn lekker handig voor na je werk (of als je geen zin hebt om te koken). Kipreepjes, paprika, tomaat en sla, Griekse yoghurt en rollen maar, die wrap. 

Read more
Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Razat El Qadi of El Kadi is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent . Vreemd genoeg zijn deze heerlijke Marokkaanse pannenkoeken vernoemd naar een tulband, dat is een traditionele en landelijke hoofddeksel dat Marokkaanse mannen dragen in sommige regio's, vooral in de Sahara (woestijn) om hen te beschermen ...

Read more
Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Razat El Quadi of El Kadi (Rziza - Rzeeza) is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent. Rzeeza wordt meestal geserveerd tijdens de ramadan en ook voor speciale traditionele gelegenheden.

Read more
Shewa - chewa - shwa -barbecue

Shewa – chewa – shwa -barbecue

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Een dag eerder kruiden, wanneer je thuis kom alleen baken.

Read more
Mini-pizzaatjes

Mini-pizzaatjes

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Read more
Seffa medfouna

Seffa medfouna

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.

Read more
Kerrierijstschotel uit de pizzapan

Kerrierijstschotel uit de pizzapan

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...

Read more