Loader

Recipes from Ingredient: Prei

Prei is een plant uit de lookfamilie. De soort is verwant aan ui, bieslook en knoflook en wordt als groente gegeten. Bij deze soort komen ook als groente voor: de tot 500 g wegende bol van Olifants of grootkoppige knoflook en kurrat, waarvan de bladeren gegeten worden. Kurrat wordt in Egypte en het Midden-Oosten geteeld. Prei is een aromatische, pittige groente met lange witte stelen en groen schutblad. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren.

Spaghetti met pittige gehaktballetjes en zoetzure groenten

Spaghetti met pittige gehaktballetjes en zoetzure groenten

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Eens wat anders dan spaghetti bolognese :D

Read more
Mhensha met kip

Mhensha met kip

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Kleine mhensha gemaakt van deeg die je ook met elmefrok gebruikt, en gevuld met groenten en kip.

Read more
Mini hartige taartjes

Mini hartige taartjes

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Mini hartige taartjes, Leuk tijdens de ramadan, daarbuiten kun je ook 1 grote taart maken.

Read more
Macaroni met fijngesneden prei

Macaroni met fijngesneden prei

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia’s

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Echte traditionele Vietnamese loempia's, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Heerlijke mie met kipfilet en garnalen. Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.

Read more
Tomatensoep met kikkererwten

Tomatensoep met kikkererwten

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Tomatensoep met kikkererwten, Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten.

Read more
Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more