Loader

Recipes from Ingredient: Groenten

Medfoena

Medfoena

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Dit lijkt op seffa maar dat is het niet. Het heet medfoena omdat er kip eronder 'begraven'is. Het is echt een oude recept!

Read more
Gekleurde rijstsalade

Gekleurde rijstsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Rijst salade, met verschillende kleuren rijst.

Read more
Egyptische falaffel

Egyptische falaffel

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Mogelijk is het gerecht bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.

Read more
Aardappelmsemen

Aardappelmsemen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Aardappelmsemen, Msemem gemaakt van aardappel en bloem. kneed dit tot een deeg, laat het 15 minuten rusten en rol het uit tot een rechte lap. Snij met een mes voorzichig in stukken van 10x10 cm.

Read more
Gehaktballetjes in tomaten saus

Gehaktballetjes in tomaten saus

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Read more
Mini pizza

Mini pizza

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Mini pizza, die je kan variëren met verschillende soorten vullingen.de pizzadeeg is basis, wil je en grote pizza maken, dan kan het gewoon met hetzelfde deeg, alleen snij je er dan geen rondjes uit

Read more
Aardappeltonijnsalade

Aardappeltonijnsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ze en snijd in kleine blokjes. Laat het even afkoelen snijd de ui in hele kleine blokjes, en de augurk ook.

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Read more
Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Heerlijke mie met kipfilet en garnalen. Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.

Read more