Loader

Alle recepten


Ka3b Leghzal

Ka3b Leghzal

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).

Read more

Dadel Koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Read more

Flan Pudding

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Verwarm de melk in een pannetje. Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de 2 zakjes flan poeder in te mengen. Voeg in het pannetje melk de suiker aan toe en roer dit tot het opgelost is.

Read more

Rijst- en tonijnsalade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.

Read more

Mini visbestilla’s

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...

Read more

Koksmutsjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...

Read more

Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?

Read more

“Spaghetti”-Chebbakia

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Read more
Maltesertaart

Maltesertaart

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Al weken droomde ik over de maltesertaart, ik zag hem ooit ergens op facebook en had het recept opgeslagen om ooit eens te maken. Maar wanneer maak je zo'n taart? Hij is behoorlijk machtig en zoet, dus je kunt dat niet zo met zijn tweetjes opeten.

Read more
Mfouar - Marokkaans gestoomd vlees

Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan? Ik verzamelde ...

Read more