Alle recepten
Ka3b Leghzal
De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).
Read moreDadel Koekjes
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.
Read moreFlan Pudding
Verwarm de melk in een pannetje. Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de 2 zakjes flan poeder in te mengen. Voeg in het pannetje melk de suiker aan toe en roer dit tot het opgelost is.
Read moreRijst- en tonijnsalade
Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.
Read moreMini visbestilla’s
Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...
Read moreKoksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...
Read moreMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?
Read more“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.
Read moreMaltesertaart
Al weken droomde ik over de maltesertaart, ik zag hem ooit ergens op facebook en had het recept opgeslagen om ooit eens te maken. Maar wanneer maak je zo'n taart? Hij is behoorlijk machtig en zoet, dus je kunt dat niet zo met zijn tweetjes opeten.
Read moreMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan? Ik verzamelde ...
Read more