Loader

Tomatensoep van verse tomaten

2006-10-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 kg tomaten (voor 2 liter soep)
    2 bouillonblokjes naar keuze (ik heb groentebouillonblokjes gebruikt)
    Vermicelli
    1 grote ui
    Kommetje maizena
    Water
    Zout en peper
    Bosje peterselie
    Half bosje selderij
    1 blikje tomatenpuree
    (Eventueel soepgroenten en/of gehaktballetjes/kip)

Method

Step 1

Snijd de tomaten met schil in grove stukken en doe in een pan op matig vuur. Als er een bodempje vocht is los gekomen het vuur wat hoger zetten en aan de kook brengen. Als het kookt het vuur weer laag zetten en 10-15 minuten laten koken tot de tomaten zacht zijn. Doe ze over in een schaal en laat afkoelen. Neem een zeef en druk hierdoor de tomaten met een lepel. Gooi de schillen en pitjes weg. ALs het goed is komt er tussen de 1 liter en 2 liter sap uit. Vul het met water aan tot 2 liter als je te weinig hebt en doe het in een andere pan of schaal.
Snipper de ui en bak die in wat olie of boter in de pan. Voeg 1 el maizena toe en roer goed door. Dan de tomatensap al roerend erbij doen en aan de kook brengen. Dan bouillonblokjes, peterselie, selderij, tomatenpuree en eventueel sopegroenten of vlees erbij. Dit even laten pruttelen. Maak een papje van de rest van de maizena en wat water en roer dat erdoor. Breng aan de kook en laat het binden. Tenslotte nog de vermicelli erin en gaar laten worden.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.