Loader

Recipes from Ingredient: Zout

Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.

Aardappelmsemen

Aardappelmsemen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Aardappelmsemen, Msemem gemaakt van aardappel en bloem. kneed dit tot een deeg, laat het 15 minuten rusten en rol het uit tot een rechte lap. Snij met een mes voorzichig in stukken van 10x10 cm.

Read more
Egyptische falaffel

Egyptische falaffel

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Mogelijk is het gerecht bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.

Read more
Gehaktballetjes in tomaten saus

Gehaktballetjes in tomaten saus

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Read more
Aardappeltonijnsalade

Aardappeltonijnsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ze en snijd in kleine blokjes. Laat het even afkoelen snijd de ui in hele kleine blokjes, en de augurk ook.

Read more
Pasta (penne) bolognese

Pasta (penne) bolognese

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

pasta penne bolognese, Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes, rul ze samen met het gehakt, en voeg de kruiden toe, en de knoflook. Laat dit even staan met deksel op de pan laag vuurtje, voeg dan de pastasaus toe en laat dit op een laag vuurtje pruttelen.

Read more
Mini pizza

Mini pizza

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Mini pizza, die je kan variëren met verschillende soorten vullingen.de pizzadeeg is basis, wil je en grote pizza maken, dan kan het gewoon met hetzelfde deeg, alleen snij je er dan geen rondjes uit

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Lekkere authentiek marokkaanse gerecht heerlijk bij de koffie/thee na iftar

Read more
Marokkaanse tomaten paprika salade

Marokkaanse tomaten paprika salade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )

Read more