Recipes from Ingredient: Komijn
Komijn of comino is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant wordt toegepast als specerij met een lichte nootsmaak, afkomstig van een plant met fijne smalle blaadjes die op venkel lijken. De plant zelf heeft dunne stengels die tot 30 cm lang kunnen worden en lila of witte bloemen hebben.
Loebia (witte bonen)
Loebia (witte bonen), Bonen in een pan doen. Tomaten raspen en bij de bonen doen, vervolgens voeg je de kruiden toe en een beetje peterselie fijngesneden.
Read moreKalinti – karan – karantika
Kalinti - karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is een Vlaan- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren. Het is populair in het noorden van Marokko (Tanger en omstreken), waar het verkocht wordt in stukjes als straateten.
Read moreDoradovis uit de oven in een garnalensaus
Doradovis uit de oven in garnalensaus, Alles in een teiltje doen en de vis hiermee insmeren, dan de vis in dat teiltje laten marineren.
Read moreTajine van ossenstaart met uien en kikkererwten
Ossenstaart kennen we van de soep maar ook in een tajine is ossenstaart verrukkelijk.... Dit recept wordt bereid in een snelkookpan, maar je kunt het ook bereiden in een gewone kookpan of een tajine; het moet dan natuurlijk w?©l langer stoven....
Read moreChorba met kip en couscous
Dit is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg je toch een lekkere dikke structuur.
Read more